ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σφοδρές συγκρούσεις εκπαιδευτικών με ΜΑΤ έξω από τη Βουλή – Επεισόδια και χρήση χημικών (φωτο)

Σφοδρές συγκρούσεις εκπαιδευτικών με ΜΑΤ έξω από τη Βουλή – Επεισόδια και χρήση χημικών (φωτο)

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί, βρίσκονται αυτή την ώρα στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα και χτυπούν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπάρχουν στο σημείο, ενώ πριν λίγη ώρα οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

Ένας από τους διαδηλωτές ανέβηκε πάνω στην κλούβα των ΜΑΤ, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών με σπρωξίματα στα σκαλιά στο Σύνταγμα απέναντι από τη Βουλή, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων ( διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Οι εκπαιδευτικοι αναμένεται σε λίγη ώρα να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Πριν από λίγο καποιοι εκπαιδευτικοι παρουσίασαν ένα δρωμενο σατιρίζοντας τον υπουργό Παιδείας: Ένας από αυτούς σε ρόλο Γαβρόγλου «έδιωχνε» τους αναπληρωτές από κοντά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.