ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Ισπανία: Διασώστες επιχειρούν διάνοιξη σήραγγας για τη διάσωση 2χρονου αγοριού που έπεσε σε πηγάδι

Ισπανία: Διασώστες επιχειρούν διάνοιξη σήραγγας για τη διάσωση 2χρονου αγοριού που έπεσε σε πηγάδι

Βαριά φορτηγά μετέφεραν εξοπλισμό γεώτρησης και τεράστιους σωλήνες καθώς οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διάσωσης ετοιμάζονται σήμερα να σκάψουν μια σήραγγα στην προσπάθεια να φτάσουν ένα αγοράκι δύο ετών που έχει εγκλωβιστεί σε ένα βαθύ πηγάδι στη νότια Ισπανία από την Κυριακή.

«Η προτεραιότητα τώρα είναι οι εργασίες στο κάθετο τούνελ», δήλωσε εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Μάλαγα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν χθες πως δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους ότι θα βρουν το αγόρι ζωντανό, αλλά η επιχείρηση θα χρειαστεί λίγες μέρες ακόμη.

Ένα δεύτερο τούνελ σχεδιάζεται επίσης έπειτα από την κατασκευή μιας πλατφόρμας από τους διασώστες για την απομάκρυνση χωμάτων και μπάζων.

Το παιδάκι, ο Γιούλεν, έπεσε στο πηγάδι, διαμέτρου μόλις 25 εκατοστών και βάθους 100 μέτρων, την ώρα που η οικογένειά του έκανε πεζοπορία σε ένα ιδιωτικό κτήμα στο Τοταλάν, στη Μάλαγα.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Ισπανία και όλη η χώρα κρατάει την ανάσα της – οι γονείς του Γιούλεν έχουν ζήσει άλλη μία οικογενειακή τραγωδία το 2017. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ, ο τρίχρονος γιος τους πέθανε ξαφνικά ενώ περπατούσε σε μια παραλία όχι μακριά από το Τοταλάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαριάσκα ευχαρίστησε σήμερα τις δημόσιες και ιδιωτικές νομικές οντότητες «που έθεσαν στη διάθεσή μας όλα τα μέσα» για μια πολύ περίπλοκη, όπως τη χαρακτήρισε, επιχείρηση διάσωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.