Βομβιστική επίθεση στις Φιλιππίνες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Βομβιστική επίθεση στις Φιλιππίνες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Από τη διπλή βομβιστική επίθεση στον καθεδρικό ναό στις Φιλιππίνες τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 81 τραυματίστηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση νωρίς σήμερα το πρωί σε καθεδρικό ναό στις νότιες Φιλιππίνες την ώρα της λειτουργίας, στην οποία τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Το ΙΚ δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα στην εκκλησία και έξω, στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το εξειδικευμένο αμερικανικό κέντρο που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του τζιχαντιστικού κινήματος στο Διαδίκτυο (SITE).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση σημειώθηκε στο νησί Τζόλο που έχει πληθυσμό στην πλειοψηφία του μουσουλμανικό, στον ταραγμένο νότο της χώρας. ‘Ηταν μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών σε μια περιοχή που μαστίζεται επί μακρόν από αστάθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.