Αποκάλυψη: Ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην πρεμιέρα του EURO 2004, Ελλάδα-Πορτογαλία!

Αποκάλυψη: Ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην πρεμιέρα του EURO 2004, Ελλάδα-Πορτογαλία!

Στις 12 Ιουνίου στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο η Εθνική Πορτογαλίας αντιμετώπισε την Εθνική Ελλάδος στην πρεμιέρα του EURO 2004, ματς το οποίο κέρδισε τελικά η Ελλάδα με 2-1. Χάρη στα γκολ των Γιώργου Καραγκούνη και Άγγελου Μπασινά, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε μειώσει και διαμόρφωσε το τελικό σκορ).

Όπως αποκάλυψε μετά από 14,5 χρόνια ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου, Κάρλος Άνζος, τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα και σχεδίαζαν να χτυπήσουν κατά την έναρξη του EURO 2004.

Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο κατά την έναρξη του EURO 2004. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ήταν στην τελετή έναρξης ή στο ματς στο Ντραγκάο. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν το ματς. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε. Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ», αποκάλυψε ο Κάρλος Άνζος.

Οι δύο εθνικές ομάδες αναμετρήθηκαν και στον τελικό της 4ης Ιουλίου στη Λισαβόνα, όπου το γκολ του Άγγελου Χαριστέα έδωσε στην Ελλάδα το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο ματς της πρεμιέρας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.