ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Δολοφόνος ζωγράφισε τα πορτρέτα των γυναικών που σκότωσε και το FBI τα δημοσίευσε (φωτο)

ΗΠΑ: Δολοφόνος ζωγράφισε τα πορτρέτα των γυναικών που σκότωσε και το FBI τα δημοσίευσε (φωτο)

Πάνω από 10 σκίτσα γυναικών, τα οποία «φιλοτέχνησε» ένας Αμερικανός serial killer, ισχυριζόμενος ότι απεικονίζουν θύματά του, έδωσε στη δημοσιότητα το FBI, σε μια προσπάθεια να «κλείσει» πολλές ανοικτές υποθέσεις εξαφάνισης και ανθρωποκτονίας των τελευταίων ετών.

Ο δολοφόνος που δημιούργησε τα συγκεκριμένα σκίτσα ονομάζεται Σάμιουελ Λιτλ. Ο Λιτλ καταδικάστηκε το 2014 σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο τριών γυναικών, ωστόσο πέρυσι ομολόγησε μέσα από τη φυλακή ότι στην πραγματικότητα είχε εξοντώσει τουλάχιστον 90 γυναίκες μέσα στα τελευταία 40 χρόνια.

Αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του, ο 78χρονος σήμερα Λιτλ θα κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους πιο διεστραμμένους και αδίστακτους serial killer της χώρας του, ανάμεσα στον Τζέφρι Ντάμερ, τον Τεντ Μπάντι και τον Τζον Γουέιν Γκέισι.

Εχθές, το FBI ενημέρωσε στο site του τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση και δημοσίευσε τα σκίτσα των φερόμενων ως θυμάτων του εγκληματία, με την ελπίδα ότι κάποιος συγγενής ή φίλος τους θα μπορέσει να τις αναγνωρίσει.

Προς το παρόν, οι ερευνητές της υπηρεσίας έχουν συνδέσει τον 78χρονο με τουλάχιστον 34 φόνους. Σύμφωνα με την ομολογία του, η δολοφονική του δράση ξεκίνησε το 1982 και εκτεινόταν σε εννέα πολιτείες.

Όπως αναφέρει το FBI στην ανακοίνωσή του, ο Λιτλ έβαζε στο στόχαστρο «περιθωριοποιημένες και ευάλωτες γυναίκες, που ήταν μπλεγμένες στον κόσμο της πορνείας και των ναρκωτικών». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή αυτές οι γυναίκες δεν είχαν κάποιον να τις αναζητήσει, κατάφερε να μείνει ασύλληπτος για τόσα χρόνια και να συνεχίσει να σκοτώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.