«Άκυρο» στους Έλληνες βουλευτές από την Ομογένεια- Οργή λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Άκυρο» στους Έλληνες βουλευτές από την Ομογένεια- Οργή λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

Oι προετοιμασίες για την μεγαλειώδη παρέλαση του Ελληνισμού στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης προς τιμήν της 198ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας κορυφώνονται.

Η φετινή Παρέλαση θα είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων με συνθήματα και για τα εθνικά θέματα της Μακεδονίας, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των Τελεταρχών και σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για επιλογές που θα κάνουν πάταγο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης Πέτρος Γαλάτουλας ανακοίνωσε πως φέτος για πρώτη φορά αποφασίστηκε ομόφωνα να μην σταλεί η οποιαδήποτε πρόσκληση προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει εξοργίσει την πλειοψηφία της ομογένειας.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο crashonline, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και νύν αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Πέτρος Γαλάτουλας τόνισε: «Για εμάς τους ομογενείς αποτελεί μία μαύρη σελίδα στην ιστορία η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αποφασίσαμε ομόφωνα, η μεγαλύτερη παρέλαση του Ελληνισμού, να γίνει χωρίς την παρουσία μελών της Κυβέρνησης αλλά και γενικότερα χωρίς Βουλευτές.

Είναι μία απόφαση που στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ομογένεια που πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις ενάντια της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι σφόδρα δυσαρεστημένη με τον τρόπο που αγνοείται ο Ελληνικός λαός στα εθνικά μας θέματα.

Είμαστε στην διαδικασία λήψης και άλλων αποφάσεων καθώς η στάση μας απέναντι στην Ελληνική πολιτική σκηνή αναμένεται να σκληρύνει ακόμη περισσότερο». Την απόφαση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, επικροτεί και η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσκληση θα σταλεί μόνο σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, που συμμετείχαν στις αντιδράσεις για να μην περάσει η Συμφωνία. Ειδικότερα, το παρών θα δώσουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ως Πρόεδρος των Δημάρχων της Ελλάδος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Βόρεια Ελλάδα και ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος ως Αντιπρόεδρος των Δημάρχων της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος όπως έγινε γνωστό και φέτος οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς θα καθηλώσουν τους θεατές στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Η ημερομηνία της παρέλασης ορίστηκε για τις 14 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.