Σαουδική Αραβία: Αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον επικηρυγμένο Χάμζα μπιν Λάντεν

Σαουδική Αραβία: Αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον επικηρυγμένο Χάμζα μπιν Λάντεν

Η Σαουδική Αραβία έλαβε την απόφαση να αφαιρέσει την υπηκοότητα του Χάμζα μπιν Λάντεν, ο οποίος έχει επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ με αμοιβή ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Χάμζα μπιν Λάντεν, τον γιό του φονευθέντος ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, αναφέρει το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης Ουμ αλ Κούρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως προσφέρει αμοιβή έως 1 εκατομμύριο δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν «στην αναγνώριση ή τον εντοπισμό σε οποιαδήποτε χώρα» του Χάμζα, τον οποίο αποκαλεί σημαντικό ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Επίσης η Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον των οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα πρόσθεσε το όνομα του «Χάμζα Οσάμα Μοχάμαντ Μπιν Λάντεν», γεννημένου στις 9 Μαΐου 1989 στην Τζέντα, στον κατάλογο των προσώπων τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν παγώσει διεθνώς ενώ τους έχει απαγορευθεί να ταξιδεύουν.

«Ορίσθηκε» (τον Αύγουστο 2015) από τον νυν αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, «ως επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα» και «θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχός του», προσθέτει ο ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δέκατο πέμπτο από τα περίπου 20 παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, γιός της τρίτης συζύγου του, ο Χάμζα προετοιμαζόταν από την παιδική ηλικία του για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Στο πλευρό του στο Αφγανιστάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έμαθε τον χειρισμό των όπλων και σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο Ίντερνετ καταφέρεται εναντίον των Αμερικανών, των εβραίων και των «Σταυροφόρων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.