ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ποινή φυλάκισης σε πρώην οικονομικό επιθεωρητή για μίζες

Ποινή φυλάκισης σε πρώην οικονομικό επιθεωρητή για μίζες

Πρώην οικονομικός επιθεωρητής τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης έξι ετών από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία του εκβιασμού επιχειρηματιών, από τους οποίους ζητούσε μίζες για να μειώσει ή και να διαγράψει πρόστιμα. Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο τον έκρινε εκ νέου ένοχο, για εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις για τις οποίες του επέβαλε ποινές φυλάκισης, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
Πρωτοδίκως ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ενώ οι δικαστές είχαν αποφασίσει τότε να τον αφήσουν ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, με καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον συνταξιούχο σήμερα επιθεωρητή πέντε περιπτώσεις εκβίασης επιχειρηματιών, κατά την περίοδο 2001-2003. Κρίθηκε ένοχος για τις τρεις, με την “ταρίφα” του να κυμαίνεται από 20 έως 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ του αποδόθηκε ότι εισέπραξε συνολικά 300.000 ευρώ.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου βρέθηκε και η σύζυγός του η οποία απηλλάγη για το ξέπλυμα, λόγω παραγραφής της πράξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.