ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Αυτα είναι τα δύο σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Αυτα είναι τα δύο σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Δύο σενάρια εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθούν τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης, που έγινε στο υπαίθριο πάρκινγκ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα.

Στο στόχαστρο οι δράστες είχαν τον 56χρονο Λιβανέζο, αρχηγό των διαβόητων μηχανόβιων γκάνγκστερ «Comancheros» της Αυστραλίας, ο οποίος τελικά τραυματίστηκε στα χέρια και τα πόδια από την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η βομβιστική επίθεση έγινε με TNT, που είχαν τοποθετήσει οι δράστες στο όχημα και πυροδοτήθηκε από τη μίζα του οχήματος.

Οι διασυνδέσεις με τους Ρώσους

Ο 56χρονος έφυγε το 2013 από την Αυστραλία και μετακόμισε στο Ντουμπάι, καθώς ήθελε να ξεφύγει από τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ηγούνταν. Οι «Comancheros» έχουν στο ενεργητικό τους εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου και εμπόριο ναρκωτικών.

Στο Ντουμπάι, ο 56χρονος φέρεται να απέκτησε επαφές με Ρώσους και να ανέπτυξε αντίστοιχη εγκληματική δράση. Τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στην Ελλάδα και είχε δημιουργήσει οικογένεια. Στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, είχε δραστηριοποιηθεί στο εμπόριο ναρκωτικών και τις εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, μαζί με τα μέλη της οργάνωσης. Τα δημοσιεύματα στην Αυστραλία τονίζουν ότι δεν είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη, το 2015. Σημειώνουν ακόμη πως είχε αναπτύξει τη «βάση» των δραστηριοτήτων των Ρώσων στην Ελλάδα, δημιουργώντας «υποκατάστημά» τους.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί

Το πρώτο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να έχει σχέση με τον λεγόμενο «πόλεμο της Αυστραλίας», που φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, μετά την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή, τον περασμένο Οκτώβριο, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας.

Το δεύτερο σενάριο είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να αποτελεί αντίποινα στη δολοφονία του επιχειρηματία, καθώς τότε θεωρούταν εντολοδόχος του συμβολαίου θανάτου ο Λιβανέζος Ιμπραχίμ, με τον οποίο ο Γιάννης Μακρής είχε… παρελθόν την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.

Η βεντέτα

Η οικογένεια του Μακρή είχε απασχολήσει τις αυστραλιανές αρχές το 2005, όταν ξεκίνησε η βεντέτα με τη φερόμενη μαφιόζικη οικογένεια Ιμπραχίμ, που κατάγεται από τον Λίβανο. Τότε ο Γιάννης Μακρής διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Σίδνεϊ μαζί με τον Φαντί Ιμπραχίμ. Ομως το 2009 τα «έσπασαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια χρονιά ο αδελφός του Φαντί Ιμπραχίμ, Τζον, τραυματίστηκε βαριά από καταιγισμό πυρών άγνωστου άνδρα. Εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αρχές της Αυστραλίας θεωρούσαν τον Μακρή ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Επίσης το 2009, τα αδέλφια Ιμπραχίμ κατηγορήθηκαν για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Μακρή, αλλά τελικά τους αθώωσε το δικαστήριο. Ενα χρόνο αργότερα, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τυχαία σε κλαμπ της Μυκόνου και πιάστηκαν στα χέρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.