Τραγωδία στο Μάτι: Κλειστά τα τοπικά γραφεία της Πολιτικής Προστασίας την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς

Τραγωδία στο Μάτι: Κλειστά τα τοπικά γραφεία της Πολιτικής Προστασίας την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς

Νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Όπως προκύπτει τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα την ημέρα της τραγωδίας ήταν κλειστά. Μάλιστα ο χάρτης επικινδυνότητας 4 δεν κοινοποιήθηκε ποτέ, γιατί την προηγούμενη ημέρα τα Τοπικά Συντονιστικά τους Όργανα ήταν κλειστά.

Παράλληλα δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι για θέματα καθαριότητας και πολιτικής προστασίας δεν προέβησαν ως όφειλαν, στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου στην εκτέλεση προγραμμάτων μείωσης του κινδύνου από την εξέλιξη της πυρκαγιάς με την προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης (εργασίες καθαρισμού), σε περιοχές της εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Από την πλευρά τους πάντως οι ίδιοι έσπευσαν να το αρνηθούν και ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι «προέβησαν σε κάποιες ενέργειες, όπως καθαρισμούς οικοπέδων». Ωστόσο, στην πράξη κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με την νομοθεσία οι δήμοι έχουν υποχρέωση αυταπάγγελτου καθαρισμού αν δε το πράξουν οι ιδιοκτήτες.

Σε δεύτερο χρόνο, οι δήμοι έπρεπε να ενεργοποιήσουν τον Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, κάτι που επίσης δεν έπραξαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.