Αστυνομικές ενώσεις έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (φωτο)

Αστυνομικές ενώσεις έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (φωτο)

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά. Διαμαρτύρονται για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους και για τα οποία δεν έχει δοθεί καμία λύση.

Συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι η σημερινή κινητοποίηση έρχεται έπειτα από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά αιτημάτων που αφορούν τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Οι συγκεντρωμένοι σημειώνουν ακόμη ότι τον εξοπλισμό που χρειάζονται προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους αλλά και τα αναλώσιμα υλικά, τα πληρώνουν από το υστέρημά τους.

Την ίδια ώρα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλει ότι μια ημέρα μετά μετά την ανακοίνωσή τους που αφορά στο κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση «είδαμε με έκπληξη τα «γρήγορα» αντανακλαστικά της Φυσικής Ηγεσίας, η οποία εξέδωσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο λύθηκε το πρόβλημα των μετακινήσεων των Αστυνομικών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι προφανές ότι το έωλο έγγραφο που απεστάλη στις Υπηρεσίες έχει ως στόχο την αποτροπή συμμετοχής των συναδέλφων στην ανωτέρω προγραμματισμένη συγκέντρωση. Το θέμα της μετακίνησης με τα Μ.Μ.Μ. είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει χρονίσει και ενώ έχει υπογραφεί η σχετική Κ.Υ.Α. από τα συναρμόδια Υπουργεία, δεν υλοποιείται με ευθύνη συγκεκριμένων για οικονομικούς κυρίως λόγους».

Οι Αστυνομικοί τονίζουν ακόμη: «Μακάρι τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά να υπήρχαν και στις καταγγελίες μας για καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες».

Τι απαντά το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να ρυθμιστούν διάφορα θέματα που αφορούν στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«-για το θέμα της δωρεάν μετακίνησης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, ήδη από χθες έχει ενημερωθεί το προσωπικό να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Σ.Α. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής) για να εφοδιαστεί με προσωποποιημένες κάρτες, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

-το θέμα της καθαριότητας ήδη έχει διευθετηθεί για ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου της Γ.Α.Δ.Α.. Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Μαρτίου ενώ ενδεχόμενες καθυστερήσεις, λόγω της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, θα αντιμετωπιστούν με συνεργεία καθαρισμού.

– όσον αφορά στο θέμα των οφειλόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων (ρεπό) του προσωπικού των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι, κατά μέσο όρο, αντιστοιχεί ανά αστυνομικό περίπου (1,5) οφειλόμενη Ημερήσια Ανάπαυση. Ο αριθμός αυτός θεωρείται απόλυτα φυσιολογικός και διαχειρίσιμος, με βάση τον συσχετισμό των υπηρεσιακών απαιτήσεων και των διαθέσιμων πόρων.

– όσον αφορά στο θέμα των αναλώσιμων υλικών, έχουν ικανοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου όλα τα αιτήματα των αστυνομικών υπηρεσιών για διάθεση συναφών ειδών (μελάνια, χαρτί, γραφική ύλη κ.λπ.), ενώ υφίσταται και σχετική διαθεσιμότητα.

– για τα μεταφορικά μέσα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την προμήθεια πάνω από (1.000) υπηρεσιακών οχημάτων. Συγκεκριμένα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας (486) οχημάτων διαφόρων τύπων (περιπολικά, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μοτοσικλέτες, οχήματα SUV κ.λπ.) αξίας περίπου (13) εκ. ευρώ, ενώ δρομολογείται η έγκριση άλλων (15) εκ. ευρώ, για την προμήθεια (600) ακόμα οχημάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.