Σκόπελος: Ώρες αγωνίας για ένα βρέφος – Κινητοποιήθηκε μεγάλο φουσκωτό και δεξαμενόπλοιο για τη διάσωσή του

Σκόπελος: Ώρες αγωνίας για ένα βρέφος – Κινητοποιήθηκε μεγάλο φουσκωτό και δεξαμενόπλοιο για τη διάσωσή του

Μία περιπέτεια εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας έζησε ένα βρέφος μόλις εννέα μηνών στη Σκόπελο. Ώρες αγωνίας για τους γονείς του. Μεγάλη η κινητοποίηση για τη διάσωσή του.

Το μωρό έπρεπε να μεταφερθεί κατεπειγόντως από τη Σκόπελο σε μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, για να σωθεί η ζωή του. Και ενώ θεομηνία έπληττε τις Σποράδες με βορειοανατολικούς ανέμους να πνέουν με ένταση 11 μποφόρ και τεράστια κύματα.

Μοναδική λύση για τη μεταφορά του βρέφους ήταν ένα μεγάλο 11μετρο φουσκωτό σκάφος, του Χάρη Καραμεσίνη, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, που ξεκίνησε μέσα στη θεομηνία από το Λουτράκι, έφτασε στον όρμο του Αγνώντα και παρέλαβε το μωράκι, μαζί με τον παιδίατρο κ. Σταμούλη, τον παθολόγο κ. Λάσκο και έναν λιμενικό, για να προσεγγίσουν το μήκους 165 μέτρων δεξαμενόπλοιο «Ειρήνη», υπό ελληνική σημαία και πλήρωμα αμιγώς Έλληνες, που προθυμοποιήθηκε να πλησιάσει στα δύο μίλια τον Αγνώντα, ώστε να παραλάβει το βρέφος και τους συνοδούς.

Η θύελλα που επικρατούσε ήταν πρωτόγνωρη, κατεβλήθησαν προσπάθειες υπεράνθρωπες, τα κύματα ξεπερνούσαν τα τέσσερα μέτρα και ενώ το φουσκωτό κατάφερε να προσεγγίσει το δεξαμενόπλοιο, ήταν αδύνατη η άνοδος με ανεμόσκαλα στο μεγάλο πλοίο παρά τις προσπάθειες όλων.

Αμέσως δόθηκε εντολή από τον λιμενάρχη Σκοπέλου Γιώργο Γκάρα να επιστρέψει το φουσκωτό στον όρμο του Αγνώντα, γιατί υπήρχε άμεσος κίνδυνος να βυθιστεί το σκάφος.

Το εννέα μηνών βρέφος, η υγεία του οποίου ήταν πολύ επιβαρυμένη με εντερικά προβλήματα, έπρεπε να μεταφερθεί πάση θυσία στην Αθήνα και τρεις ώρες αργότερα, με εντολή του Αρχηγείου απογειώθηκε εκ νέου Super Puma από τη Λήμνο, το οποίο κατάφερε να παραλάβει το μωράκι και να το μεταφέρει στην Ελευσίνα, όπου και νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιχειρηματίας Χάρης Καραμεσίνης, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Σκόπελο, Μύκονο και Κύπρο είπε ότι «το μόνο που σκέφτηκα εκείνες τις δύσκολες στιγμές ήταν να σωθεί το βρέφος. Το σκάφος μου ήταν η μόνη λύση και επειδή είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών καταλάβαινα την αγωνία των γονιών για το παιδί τους. Ρίξαμε το σκάφος στη θάλασσα, εν μέσω θύελλας και κάναμε το καθήκον μας ως άνθρωποι. Θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί και είμαι διπλά χαρούμενος που το παιδάκι σώθηκε και ξεπέρασε τον κίνδυνο».

Αλλά και για τον λιμενάρχη Σκοπέλου Γιώργο Γκάρα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ήταν ό,τι πιο δύσκολο έτυχε εδώ και πάρα πολύ καιρό, με τεράστιους κινδύνους μέσα στη θύελλα που επικρατούσε. Το πιο εύκολο ήταν να ζητήσουμε από τον κ. Καραμεσίνη να βοηθήσει ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως με το σκάφος του. Το δυσκολότερο εγχείρημα ήταν η προσέγγιση στο γκαζάδικο “Ειρήνη” όπου ο λιμενικός μας κρατώντας το βρέφος στην αγκαλιά του και μαζί με τους γιατρούς συνοδούς έπρεπε να ανέβουν, με ανέμους 11 μποφόρ και κύματα πάνω από τέσσερα μέτρα, την ανεμόσκαλα στο τεράστιο πλοίο που βοηθούσε στην επιχείρηση. Αν χρειαστεί θα επαναλάβουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και είμαστε ευτυχείς που το μωράκι είναι πλέον σε καλά χέρια στο “Αγία Σοφία” και μακριά από κινδύνους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Σκόπελο το γεγονός αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των κατοίκων και έχουν δοθεί πολλά μπράβο σε όσους βοήθησαν για το αίσιο τέλος της περιπέτειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.