Χαλκίδα: Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά τις πλημμύρες και ακόμη ζουν μακριά τους – Κλίμα οργής και απόγνωσης (φωτο)

Χαλκίδα: Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά τις πλημμύρες και ακόμη ζουν μακριά τους – Κλίμα οργής και απόγνωσης (φωτο)

Στην απόγνωση έχουν βυθιστεί οι κάτοικοι σε οικισμούς της Χαλκίδας μετά την αναγκαστική εγκατάλειψη των σπιτιών τους λόγω των πλημμυρών.

Τέσσερις είναι συνολικά οι οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην περιοχή του Δοκού, λόγω του πλημμυρικού φαινομένου που έχει εμφανιστεί εδώ και ένα μήνα σε οικισμούς του δήμου Χαλκιδέων.

Οι άνθρωποι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, καθημερινά επισκέπτονται τα σπίτια τους και προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από την περιουσία τους.

Φοβούνται δε, για τις ζημιές που θα έχουν υποστεί τα θεμέλια και αν θα μπορέσουν ξανά να κατοικήσουν μέσα σ’ αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται για νέες μηνύσεις.

Για την ώρα, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής γίνεται άντληση των υδάτων από μία αντλία που έχει τοποθετηθεί στην λίμνη του Δοκού, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζεται μείωση της στάθμης του νερού.

Δεν αποκλείεται από την ερχόμενη εβδομάδα να γίνουν πιο παρεμβατικές ενέργειες.

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tvstar

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.