Οι τρεις Ρώσοι γίγαντες θα επιχειρήσουν μαζί σήμερα – Beriev-200 και Ilyushin il-76 ρίχνονται στη μάχη με τη φωτιά

Οι τρεις Ρώσοι γίγαντες θα επιχειρήσουν μαζί σήμερα – Beriev-200 και Ilyushin il-76 ρίχνονται στη μάχη με τη φωτιά

Έφθασε στην Ελλάδα χθες το βράδυ το πρώτο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ilyushin il-76, το οποίο θα βοηθήσει στη φωτιά, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει και το δεύτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο Ilyushin il-76 και το Beriev Be-200 αναμένεται να επιχειρήσουν μαζί σε σχηματισμό σήμερα, ήδη το ένα Ilyushin il-76, αλλά και το Beriev-200 επιχειρούν εδώ και λίγη ώρα στην Αρκαδία.

Τα τρία ρωσικά αεροσκάφη θα πετάξουν μαζί: Οδηγός του σχηματισμού θα είναι το ρωσικό Beriev και θα ακολουθούν τα δύο Ilyuoushin σε μία συντονισμένη επιχείρηση, με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Οι πιλότοι του Beriev επιχειρούν εδώ και καιρό στην Ελλάδα και έχουν εξοικειωθεί καλύτερα με τις ιδιαιτερότητες και το ανάγλυφο του εδάφους, και θα ακολουθούν πολύ κοντά τα δύο γιγάντια Ilyushin.

Και τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη μαζί θα ρίξουν 110 τόνους νερού την ίδια στιγμή: 12 τόνους το Beriev και από 49 τόνους το κάθε Ilyuoushin.

Ο χρόνος πραγματοποίησης των επιχειρήσεων κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Οι ταυτόχρονες ρίψεις των τριών ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν σήμερα. Οι ρίψεις θα γίνουν στην Πελοπόννησο, δηλαδή στην περιοχή της Αρκαδίας και της Ηλείας.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης έχουν γίνει συνεννοήσεις ανάμεσα στη ρωσική πλευρά που, έπειτα από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε πριν από λίγα 24ωρα στην Ελλάδα τα δύο τεράστια Ilyushin για συνδρομή στην κατάσβεση και την ελληνική, όπου έχουν ρόλο τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική, όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η ταυτόχρονη ρίψη των 110 τόνων νερού, ένα υδάτινο φράγμα για την ανακοπή της φωτιάς που θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα γίνει σε συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις και την αστυνομία, ώστε να μην υπάρχουν κάτοικοι, εθελοντές ή πυροσβεστικά κλιμάκια κοντά στο σημείο όπου θα γίνουν οι ρίψεις από το ρωσικό Beriev και τα δύο Ilyuoushin.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.