ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ilyushin Il-76 και Beriev Be-200: Πώς επιχειρούν μαζί τα ρωσικά «θηρία»

Ilyushin Il-76 και Beriev Be-200: Πώς επιχειρούν μαζί τα ρωσικά «θηρία»

Τα ρωσικά «θηρία» Ilyushin Il-76 και Beriev Be-200 βρίσκονται στην Ελλάδα για να βοηθήσουν την κατάσβεση της φωτιάς.

Στη μάχη με τις φλόγες έχει ήδη ριχτεί το ρωσικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, που έφτασε την Ελλάδα αργά το βράδυ της Τρίτης. Συνεχίζει, παράλληλα, να επιχειρεί το Beriev Be-200, που έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στις οποίες έχει συνδράμει.

Οι πιλότοι των «θηριωδών» ρωσικών αεροσκαφών ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να ξεκινήσουν τις ρίψεις τους στα σημεία όπου εμπνέουν τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Στέφανος Κολοκούρης, το πρωί και τα δύο επιχειρούσαν στην περιοχή της Γορτυνίας που δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα.

Πώς επιχειρούν από κοινού Ilyushin Il-76 και Beriev-200

Ilyushin Il-76 και Beriev-200 «συναντώνται» στον αέρα και εργάζονται από κοινού πάνω από τα πύρινα μέτωπα, υπό τις οδηγίες ενός συντονιστή ενεργειών. Ο υπεύθυνος αυτός επιβαίνει στο Beriev-200 και έχει αναλάβει να υποδείξει το πού πρέπει να γίνουν οι ρίψεις του νερού.

Μόλις λάβουν τις ανάλογες οδηγίες, το ένα μετά το άλλο προχωρούν στην αποστολή τους ώστε να σβήσουν τις φλόγες.

Σημειώνεται πως το Ilyushin Il-76 έχει εξαιρετική δομική οργάνωση και περιλαμβάνει δύο δεξαμενές νερού, κάθε μία από τις οποίες χωρά 30 τόνους. Απαιτούνται περί τα 15-20 λεπτά ώστε να γεμίσουν πλήρως.

Και το Beriev-200 έχει δύο δεξαμενές νερού και μπορεί να μεταφέρει έως και 12 τόνους νερού.

Άμεση η ανταπόκριση της Ρωσίας στο ελληνικό αίτημα

Σημειώνεται πως η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία ώστε να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές και ο Ρώσος Πρόεδρος αποφάσισε την αποστολή δύο αεροσκαφών Ilyushin Il-76 και δύο ελικοπτέρων Mil Mi-8.
Τα εν λόγω ελικόπτερα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν έως και πέντε τόνους νερού και είναι γνώριμα στην Ελλάδα καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν.

Να υπενθυμιστεί πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε επαφή με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, προ ημερών. Κατά την επικοινωνία τους η Ελλάδα ζήτησε την αποστολή και δεύτερου Beriev.

Επικοινωνία είχαν, όμως, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον όμολογό του, Μιχαήλ Μισούστιν.

Την τελική απόφαση για την αποστολή βοήθειας στη χώρα μας την έλαβε ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα και με την ενημέρωση που παρείχε το Κρεμλίνο.

«Σε σχέση με την έκτακτη έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση της ρωσικής ομάδας που κατασβήνει πυρκαγιές σε κεντρικές περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας» επεσήμανε, ειδικότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.