ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Υπουργείο Αμυνας της Ινδίας προωθεί μαζική αγορά μαχητικών

Το Υπουργείο Αμυνας της Ινδίας προωθεί μαζική αγορά μαχητικών

Το Υπουργείο Αμυνας της Ινδίας πιθανόν θα επισπεύσει την αγορά 126 μαχητικών πολλαπλών ρόλων.

Την απόφαση αυτή κινούν ανησυχίες για αποδυνάμωση του στόλου των μαχητικών λόγω συνεχιζόμενων ατυχημάτων και καθυστερήσεων στο εγχώριο πρόγραμμα ανάπτυξης ελαφρού μαχητικού αεροσκάφους. Το Υπουργείο σκέφτεται να μετατρέψει το Αίτημα για Προτάσεις (Request for Proposals – RFP) σε Αίτημα για Τιμές (Request for Quotations – RFQ) ώστε να μειωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης. Η Αεροπορία έχει υποβάλει αίτημα εδώ και έναν χρόνο αλλά η διαδικασία καρκινοβατούσε.

Βάσει νέου νόμου, η Ινδία απαιτεί αντισταθμιστικά οφέλη 30% σε οποιοδήποτε αμυντικό συμβόλαιο αξίας μεγαλύτερης από 3 δις ρούπιες.

Στο RFQ αναμένεται να απαντήσουν η Lockheed Martin με το F-16, η Boeing με το F-18/A Super Hornet, η SAAB με το Grippen, η EADS με το Eurofighter Typhoon, η Ρωσία με το Mig 35 και η Dassault με το Rafale.

Η δύναμη της Ινδικής Αεροπορίας έχει πέσει σε 36 Μοίρες μαχητικών λόγω των πολλαπλών ατυχημάτων αλλά και έλλειψη ανταλλακτικών για ορισμένα ρωσικά μοντέλα. Η δύναμη αυτή θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο καθώς προγραμματίζεται η αναβάθμιση των Mig-29 και Mirage 2000 .

Εν τω μεταξύ το εγχώριο μαχητικό που θα αντικαταστήσει τα γερασμένα Mig-21 δεν έχει ακόμη υποστεί δοκιμές οπλικών συστημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αρχηγός της Αεροπορίας, Πτέραρχος S.P. Tyagi έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επανέλθει η δύναμη στο επίπεδο των 39 Μοιρών. Είχε ακόμη προτείνει την ενδιάμεση αγορά 30-40 αεροσκαφών, πριν από την πρόταση αγοράς των 126 μαχητικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.