ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

European Cirrus Rally 2021: Στη Σύρο προσγειώθηκαν 12 μονοκινητήρια αεροσκάφη (φώτο-βίντεο)

European Cirrus Rally 2021: Στη Σύρο προσγειώθηκαν 12 μονοκινητήρια αεροσκάφη (φώτο-βίντεο)

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, δώδεκα μονοκινητήρια αεροσκάφη, προσγειώθηκαν στο αερολιμένα Σύρου «Δημήτριος Βικέλας».

Τα δώδεκα μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 με τα πληρώματά προέρχονται από την Κεντρική Ευρώπη, επιλέγοντας από την Ελλάδα, τα Ιωάννινα, την Σύρο και το Καστελόριζο- βάζοντας το δικό τους λιθαράκι για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στην χώρα μας.

Κάνοντας το πρώτο βήμα για την ουσιαστική ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού, θα μπορεί το νησί να προσελκύσει μικρά μονοκινητήρια και δικινητήρια ιδιωτικά αεροπλάνα από την ηπειρωτική χώρα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

Οι περιορισμένες δυνατότητες του αεροδρομίου λειτουργούν ανασχετικά στην προσέλκυση και άλλων επισκεπτών αλλά και μορφών τουρισμού υψηλού εισοδήματος, όπως είναι ο αεροπορικός τουρισμός.

Μάλιστα όπως μας αποκάλυψαν οι οικοδεσπότες, σε παρόμοιο 7ημερο ταξίδι στην Καλαμάτα, οι ιδιοκτήτες μονοκινητήριων αεροσκαφών ξόδεψαν περισσότερα από 500.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και των καυσίμων.

Αεροπορικός τουρισμός, για όσους δεν το ξέρουν, είναι η περιήγηση τουριστών είτε με ιδιόκτητο είτε με μισθωμένο αεροσκάφος χωρητικότητας 2 έως 6 ατόμων.

Ο αεροπορικός τουρισμός είναι θεματικός τουρισμός, όπως οι καταδύσεις για παράδειγμα, ενώ ανήκει στην γενική αεροπορία και περιλαμβάνει όλες τις αεροπορικές δραστηριότητες που δεν εντάσσονται σε στρατιωτικές και σε προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις που μεταφέρουν επιβάτες και εμπορεύματα.

Τα δώδεκα αεροσκάφη υποδέχτηκαν μέλη της Πανελλήνιας ένωσης πιλότων, κος Τσιπριάνης (πρόεδρος ένωσης πιλότων) και Λεοντόπουλος (στο πλαίσιο του European Cirrus Rally 2021 αλλά και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, Παναγιώτης Κουταβάς.

Η Σύρος και οι επιχειρηματίες της έδειξαν το φιλόξενο πρόσωπο της, κάνοντας πιο ευχάριστη την υποδοχή των πιλότων, συνοδών και εκπαιδευόμενων. Παρών στην υποδοχή το τυροκομείο ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ, τα παραδοσιακά λουκούμια ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ και η SYRABEER.

Οι Συριανοί ανάμεσα τους και μια σχολική τάξη, είχαν την ευκαιρία να δουν και να φωτογραφηθούν με τα αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να αναφερθεί πως η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ο Δήμος Μεγίστης, ο Δήμος Ιωαννίνων, το Ioannina Hotel Association, οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.