ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

70 Su-57 για την ρωσική αεροπορία μέχρι το 2027 – Αυξάνεται η παραγωγή

70 Su-57 για την ρωσική αεροπορία μέχρι το 2027 – Αυξάνεται η παραγωγή

Οι Ρώσοι «στοχεύουν ψηλά» με τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 Felon, καθώς σύμφωνα με την κρατική εταιρεία τεχνολογίας Rostec, έχει τεθεί το φιλόδοξο πλάνο για την κατασκευή και την παράδοση περισσότερων από 70 μαχητικών αεροσκαφών στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία μέχρι το 2027.

Μετά από ένα δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «National Interest» στο οποίο έγινε ο ισχυρισμός ότι΄είναι απίθανο το stealth μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία και υπηρεσία πριν από το 2027, οι Ρώσοι αντέδρασαν και απάντησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτός είναι ένας αβάσιμος ισχυρισμός που εκφράζει την ενόχληση και τον φόβο των Δυτικών για την τεχνολογική ανάπτυξη και πρόοδο της Ρωσίας στον τομέα αυτό.

Ειδικότερα, η Rostec αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως: «Τα ρωσικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς δεν κάνουν τη Δύση να νιώθει εύκολα. Τα μαχητικά Su-57 και Checkmate γίνονται τακτικά το επίκεντρο των ψεύτικων ειδήσεων τους. Δημοσιεύονται αναληθή γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το Su-57 ήδη βρίσκεται σε διαδικασία μαζικής παραγωγής και περισσότερα από εβδομήντα (70) αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν μέχρι και το 2027».

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πρόγραμμα των μαχητικών

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατιωτικού – βιομηχανικού τομέα της Ρωσίας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της TASS ότι «η παραγωγή της αναβαθμισμένης έκδοσης του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57 στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης της Megapolis αναμένεται να ξεκινήσει το 2025». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ο εκσυγχρονισμός του Su-57 αφορά την δημιουργία μονοθέσιο αεροσκάφους, με την ενσωμάτωση πλήρους αναβαθμισμένου πιλοτηρίου, με προηγμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα (avionics) αλλά και με κινητήρα δεύτερης γενιάς, ενώ η μαζική παραγωγή του αναβαθμισμένου μοντέλου θα αρχίσει από το 2025».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το Su-57 θα μπορεί να «εξοπλίζεται» με έως και τέσσερα βαρέως τύπου μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Okhotnik, καθώς επίσης έγινε γνωστό ότι το stealth μαχητικό θα μπορεί να ενσωματώνει και να χρησιμοποιεί υπερηχητικούς πυραύλους. Οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών Su-57 θα μπορούν να συντονίζουν και να εποπτεύουν τις επιχειρήσεις έως και τεσσάρων προηγμένων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων τύπου Okhotnik ταυτόχρονα, μια εξέλιξη που θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα των Ρώσων να πετυχαίνουν αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία στους αιθέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.