ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σχέδια Εκσυγχρονισμού Ινδικής Αεροπορίας

Σχέδια Εκσυγχρονισμού Ινδικής Αεροπορίας

Η Ινδική Αεροπορία συνεχίζει να επιδιώκει την εφαρμογή ποικιλίας προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό της και την διατήρηση του αξιόμαχου των δυνάμεων της, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Κλάδου, Πτέραρχο S.P. Tyagi.

Μιλώντας στην ετήσια ενημέρωση τύπου (5 Οκτωβρίου) της Αεροπορίας της Ινδίας ο Πτέραρχος S.P. Tyagi αναφέρθηκε σε έναν αριθμό προγραμμάτων τα οποία βρίσκονται εν εξελίξει σαν μέρος της κολοσσιαίας προσπάθειας εκσυγχρονισμού του κλάδου. Ανάμεσα στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

• Επιτάχυνση παραγωγής αεροσκαφών Su-30 MKI.

• Εισαγωγή σε υπηρεσία 80 επιπλέον μεσαίων δυνατοτήτων μεταφορικών ελικοπτέρων.

• Επιπλέον προηγμένα ελαφρά ελικόπτερα από την κρατική αεροναυπηγική Hindustan Aeronautics Ltd. (HAL).

• 20 επιπλέον αεροσκάφη Jaguar κατασκευής HAL.

• Εισαγωγή σε υπηρεσία Ελαφρών Μαχητικών εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής από την HAL.

• Εξι νέα αεροσκάφη Il-78 εναερίου ανεφοδιασμού.

Πέραν αυτών των νέων αεροσκαφών ο Πτέραρχος Tyagi αναφέρθηκε στις αναβαθμίσεις μαχητικών αεροσκαφών MiG-27, Jaguar, Mirage 2000-H και MiG-29, αλλά και μεταφορικών μέσων, όπως τα ελικόπτερα Mi-17 και τα αεροσκάφη An- 32 και Il-76.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες εξαγγελίες περιλαμβάνονται στο αποκαλούμενο και 11ο πρόγραμμα της Ινδικής Αεροπορίας το οποίο σχεδιάζεται να αρχίσει το 2007 με χρονικό ορίζοντα οριστικοποίησεις όλων των προγραμμάτων μέχρι το 2012. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τις τελικές αποφάσεις για το Νέο Μαχητικό Πολλαπλών Ρόλων Μεσαίας Εμβελείας (Medium-Range Multirole Combat Aircraft – MMRCA). Η Ινδική αεροπορία πρόκειται πολύ σύντομα να προβεί σε πρόσκληση για την αγορά 126 MMRCA με κόστος περίπου 9 δις δολάρια. 

Ο Ινδός Αρχηγός αναφέρθηκε στις επικείμενες (από τα μέσα 2007) παραδόσεις τριών συστημάτων AWACS από το Ισραήλ, οι οποίες θα προσδώσουν στην Αεροπορία δυνατότητες μακρού πλήγματος κλείνοντας το κύκλωμα «αισθητήρες-πλήγμα». Σύμφωνα με τον Πτέραρχο Tyagi με την άφιξη των ιπταμένων ραντάρ η Αεροπορία θα χρησιμοποιεί πλέον τις δορυφορικές της εγκαταστάσεις για την ανίχνευση εχθρικών στόχων που θα μπορούν να πλήξουν οι «πολλαπλασιαστές δύναμης» της.

Ο Tyagi αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του για την δημιουργία διακλαδικής Διοίκησης Αεροδιαστήματος. Όσον δε για την εισαγωγή νέων αντιαεροπορικών συστημάτων αναφέρθηκε ότι επίκειται η αγορά αδιευκρίνιστου αριθμού πυραυλικών συστημάτων μικρού ύψους ταχείας Spyder τα οποία κατασκευάζει η Ισραηλινή Rafael.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή περαιτέρω δοκιμών το εγχωρίου συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων ταχείας αντίδρασης Akash, αρχής γενομένης τον επόμενο Φεβρουάριο. Το Akash δεν απέδωσε σε αρχικές δοκιμές αλλά σύμφωνα με τον Tyagi έχουν γίνει βελτιώσεις βάσει υποδείξεων της Αεροπορίας που θα επιτρέψουν την εισαγωγή του σε υπηρεσία στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.