ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ισπανία ζητά F-35 με RFI – Τα Eurofighter Typhoon καραδοκούν

Η Ισπανία ζητά F-35 με RFI – Τα Eurofighter Typhoon καραδοκούν

Η ισπανική κυβέρνηση υπέβαλε επίσημα ένα αίτημα παροχής πληροφοριών (Request For Information -RFI) για συνολικά πενήντα stealth μαχητικά πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35, εκ των οποίων τα μισά (25) αφορούν την έκδοση F-35A για τις ανάγκες της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα άλλα μισά (25) αφορούν την έκδοση σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης F-35B για το ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Scramble, στο αίτημα της Μαρδίτης γίνεται αναφορά για το ενδεχόμενο εφικτής παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών από το 2027. Με αυτόν τον τρόπο, η ισπανική Πολεμική Αεροπορία (Ejército del Aire) επιθυμεί να αντικαταστήσει τα παλαιά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F/A-18 Hornet, ενώ από την πλευρά του, το ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό (Armada Española) θέλει να αντικαταστήσει τα εξίσου παλαιά αεροσκάφη τύπου EAV-8B Matador (Harrier).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για «σφήνα» των Eurofighter Typhoons, στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του στόλου αεροσκαφών των ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως αναφέρει το Defense News, επικαλούμενο δηλώσεις Ισπανού Ανώτερου Αξιωματικού, η Μαδρίτη θέλει να «τρέξει» ένα παράλληλο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την αντικατάσταση των αεροσκαφών F/A-18A της 426 Μοίρας, με νέα Typhoon, στη βάση 1 προς 1, ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.