ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Διάνα του SLAM-ER της Boeing εναντίον κινουμένου στόχου

Διάνα του SLAM-ER της Boeing εναντίον κινουμένου στόχου

Το SLAM-ER (Standoff Land Attack Missile-Expanded Response – Πύραυλος Αέρος Εδάφους Χερσαίου Πλήγματος – Εκτεταμένης Αντίδρασης) της Boeing κατάφερε εύστοχο πλήγμα εναντίον κινουμένου στόχου σε πρόσφατη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικού Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού στο China Lake της Καλιφόρνια.

Η δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου αποτελεί τμήμα των συνεχιζόμενων αναπτυξιακών-επιχειρησιακών δοκιμών του SLAM-ER για λογαριασμό του Ναυτικού των ΗΠΑ και ακολούθησε μια επιτυχή πτητική δοκιμή την 1 Ιουνίου κατά την οποία το όπλο έπληξε ομοίωμα εκτοξευτή Shahab 3.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την τελευταία αυτή δοκιμή το SLAM-ER απέδειξε την ικανότητα του να πλήττει κινητούς και ακίνητους στόχους. Κατά την δοκιμή αεροσκάφος του Ναυτικού εξοπλισμένο με Ραντάρ Παράκτιας Επόπτευσης (Littoral Surveillance Radar) έστειλε σε πραγματικό χρόνο στοιχεία σε αεροσκάφος F/A-18, το οποίο μετέδωσε τα στοιχεία στο βλήμα μετά την εκτόξευση του. Το βλήμα έπληξε απεικόνιση στόχου ΑΑ εκτοξευτού SA-10 σε περιβάλλον ερήμου. Η επόμενη δοκιμή θα έχει ως αντικείμενο πλήγμα κατά ομοιώματος ΑΑ εκτοξευτή SA-3 ο οποίος θα αλλάζει ταχύτητα και θα ελίσσεται σαν πραγματικός στόχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.