ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ινδία αγοράζει Ισραηλινούς πυραύλους

Η Ινδία αγοράζει Ισραηλινούς πυραύλους

Η Ινδία ολοκληρώνει συμβόλαιο αγοράς 18 συστημάτων αντιαεροπορικών συστημάτων ταχείας αντίδρασης Spyder από το Ισραήλ αξίας 18 δις ρουπίων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αρχηγού της Αεροπορίας πτεράρχου S.P. Tyagi σε δημοσιογράφους στις 5 Οκτωβρίου.

Οι πύραυλοι Python-5 και Derby που διαθέτει το σύστημα θα βοηθήσουν την Ινδική Αεροπορία να αντιμετωπίσει εχθρικά αεροσκάφη, πυραύλους, ελικόπτερα,  μη-επανδρωμένα οχήματα, αλλά και «έξυπνα» βλήματα.  Σύμφωνα με τον Ινδό Πτέραρχο οι διαπραγματεύσεις Νέου Δελχί – Τελ Αβίβ έχουν ολοκληρωθεί και έχει συμφωνηθεί το τίμημα. Στον διαγωνισμό συμμετείχε εκτός της ισραηλινής Rafael η ευρωπαϊκή MBDΑ. Το ισραηλινό σύστημα παρέχει εμβέλεια μεταξύ >1 χλμ μέχρι 15 χλμ σε υψόμετρα μεταξύ είκοσι μέτρων και 9 χλμ και μπορεί να τεθεί σε ενέργεια 5 δευτερόλεπτα μετά την πρόσκτηση του στόχου και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα αεροπορικών βάσεων, πυρηνικών εγκαταστάσεων και άλλων στόχων στρατηγικής αξίας. Το σύστημα της Rafael χρησιμοποιεί ραντάρ της Elta κι είναι ικανό να αντιμετωπίσει πολλαπλές απειλές ταυτόχρονα. Ο Ινδός Αρχηγός Αεροπορίας δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση του εγχωρίου αντιαεροπορικού πυραυλικού προγράμματος Akash το οποίο αναμένεται πλέον να ολοκληρώσει δοκιμές τον Φεβρουάριο 2007 και να τεθεί σε υπηρεσία μέχρι το 2009, αν όλα πάνε καλά. Οσον αφορά την αντικατάσταση των πεπαλαιομένων συστημάτων Pechora, ο  Tyagi ανέφερε ότι η Αεροπορία επιζητά την συνεργασία για κοινή ανάπτυξη ανττιαεροπορικών συστημάτων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.