Πότε έρχονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης τα ελληνικά Rafale

Μετράμε αντίστροφα

Πότε έρχονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης τα ελληνικά Rafale

Σε λίγες ημέρες βάζει το εθνόσημο και το έκτο μαχητικό Rafale και σύντομα αναμένεται να φτάσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης τα νέα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας μας.

Οι προετοιμασίες στην Τανάγρα Βοιωτίας είναι πυρετώδεις, με τα στελέχη να προετοιμάζουν τους χώρους που θα γίνουν η «φωλιά» των νέων ελληνικών μαχητικών.

Οι πρώτοι Έλληνες χειριστές που μετέβησαν στη Γαλλία για να μάθουν τα «μυστικά» του Rafale F3R, έχουν κλείσει τουλάχιστον 9 μήνες εκπαίδευσης και πλέον πετούν μόνοι τα νέα ελληνικά μαχητικά, με πέντε από αυτά να έχουν ήδη στα φτερά το εθνόσημο. Πρόκειται για 2 διθέσια και 3 μονοθέσια μαχητικά, ενώ και το έκτο, που θα βάλει το εθνόσημο στα φτερά την παραμονή των Χριστουγέννων, είναι επίσης μονοθέσιο.

Από τη στιγμή που και το έκτο μαχητικό ντυθεί στα… γαλανόλευκα, τότε θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την έλευσή τους στην Ελλάδα, με το παράλληλο «πακετάρισμα» οπλικών συστημάτων, διαφόρων αναλώσιμων υλικών και ορισμένων ανταλλακτικών.

Το χρονοδιάγραμμα προχωρά με απόλυτη συνέπεια και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ελληνικά Rafale αναμένεται να τροχοδρομήσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, υλοποιώντας έτσι μια σπουδαία συμφωνία με τη Γαλλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα χειριστήρια των ελληνικών Rafale θα κρατούν Έλληνες πιλότοι, οι οποίοι εδώ και 9 μήνες έχουν εκπαιδευτεί πάνω στην πανίσχυρο γαλλικό μαχητικό, ενώ είναι δεδομένο πως στην υποδοχή θα είναι σίγουρα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, όπως και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Γαλλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.