ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Eurocopter προτείνει το EC725 για αποστολές SAR

Η Eurocopter προτείνει το EC725 για αποστολές SAR

Ιδανικό για τις ελληνικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης θεωρείται το νέας γενιάς ελικόπτερο EC725 της Eurocopter το οποίο είναι το πιο ολοκληρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο για αποστολές Έρευνας και Διάσωσης σε εμπόλεμη κατάσταση.

Με ιδιαίτερα αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, το ελικόπτερο της Eurocopter που είναι θυγατρική του ομίλου European Aeronautics Defence & Space (EADS), είναι ιδανικό για αποστολές μεγάλων αποστάσεων.  Το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας ελικοπτέρων Cougar, το EC 725 συνδυάζει την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τους προκατόχους του με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το δικινητήριο ελικόπτερο μεσαίου βάρους στην κατηγορία των 11 τόνων έχει σχεδιαστεί ειδικά για μεταφορές, για αποστολές έρευνας και διάσωσης σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς και για ναυτικές επιχειρήσεις.  Μια ολοκαίνουργια κεφαλή στροβίλου, ένα ενισχυμένο κιβώτιο ταχυτήτων, κινητήρες νέας τεχνολογίας και ένα νέο ενσωματωμένο σύστημα διακυβέρνησης και απεικόνισης δεδομένων είναι οι πιο σημαντικές βελτιώσεις του EC725. Η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσημα στις 10 Μαϊου 2006 την επιχειρησιακή ετοιμότητα του EC725, ενώ η μαχητική ικανότητα του ελικοπτέρου αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των Γάλλων υπηκόων από το Λίβανο τον περασμένο Ιούλιο. Η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, η οποία είναι ο πρώτος πελάτης του EC725, έχει ήδη παραλάβει τέσσερα από τα συνολικά έξι ελικόπτερα παρόμοιου τύπου που έχει παραγγείλει για σκοπούς έρευνας και διάσωσης. Ο Γαλλικός Στρατός έχει παραλάβει επτά από τα οχτώ ελικόπτερα EC725 που έχει παραγγείλει για Ειδικές Αποστολές.  Η οικογένεια ελικοπτέρων EC225 / EC725 έχει μέχρι σήμερα πουλήσει 48 αεροσκάφη σε 13 πελάτες από 11 χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.