ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Την Τετάρτη στην Ελλάδα τα πρώτα 6 Rafale

Την Τετάρτη στην Ελλάδα τα πρώτα 6 Rafale

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, τα πρώτα 6 δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη Rafale αναμένεται να προσγειωθούν στην βάση της Τανάγρας.

Τα έξι Rafale, με τους Έλληνες χειριστές στο πιλοτήριο, θα απογειωθούν νωρίς την Τετάρτη από το Ιστρ της Γαλλίας και θα πετάξουν απ’ ευθείας και χωρίς ενδιάμεσο σταθμό προς την Τανάγρα.

Τα δύο από τα πρώτα Rafale που έρχονται στην Ελλάδα θα είναι διθέσια και τα άλλα 4 μονοθέσια. Τα γαλλικά δικινητήρια αεροσκάφη θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας με χαρακτηριστικό κλήσης «γεράκι».

Έπειτα από δυόμιση ώρες πτήσης από την Γαλλία, τα έξι Rafale αναμένεται να προσγειωθούν στην Τανάγρα περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τα κτίρια και τα υπόστεγα της Μοίρας «Γεράκι» ανακαινίστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των Rafale. Από τα συνεργεία, μέχρι τα σέλτερ όπου θα φυλάσσονται τα Rafale όταν θα βρίσκονται στο έδαφος.

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα αλλά και σε όλη την Πολεμική Αεροπορία επικρατεί ενθουσιασμός. Τα Rafale θεωρούνται τα αεροσκάφη που θα βάλουν τους φρουρούς του Αιγαίου σε μια νέα εποχή. Δικινητήρια, με πολύ μεγαλύτερες ικανότητες ελιγμών, εξοπλισμένα με όπλα που θα δώσουν πλεονέκτημα στους Ικάρους, τα Rafale είναι πόλος έλξης για τους Top Gun Έλληνες πιλότους και φόβητρο για τους αντιπάλους.

Το κόστος για την αγορά των 24 Rafale μαζί με τα όπλα, ανταλλακτικά και άλλα υλικά τους φτάνει τα 3,3 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.