ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Επιπλέον S-300PMU2 αγοράζει η Κίνα

Επιπλέον S-300PMU2 αγοράζει η Κίνα

Σύμβαση για επιπλέον προμήθεια οκτώ αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών κατευθυνομένων βλημάτων S-300PMU2 Favorit υπέγραψε η Κίνα, όπως ανακοίνωσε ο Vladislav Menshikov, Γενικός Διευθυντής της κοινοπραξίας Almaz-Antey που κατασκευάζει τα εν λόγω συστήματα.

“Εκπληρώνουμε μια σύμβαση για να παραδώσουμε οκτώ πυροβολαρχίες των συστημάτων βλημάτων S- 300PMU2 Favorit στην Κίνα, και μετά θα μεταπηδήσουμε σε μια άλλη σύμβαση του ίδιου μεγέθους που τέθηκε σε ισχύ πρόσφατα,” ανακοίνωσε ο Menshikov κατά την διάρκεια της έκθεσης Defendory International-2006. Ερωτώμενος για τη σύμβαση παράδοσης συστημάτων s- 300PMU1 στο Βιετνάμ, ο ίδιος ανέφερε ότι το συμβόλαιο είχε ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τόνισε ότι το Βιετνάμ θέλει να αγοράσει επιπλέον συστήματα του ιδίου τύπου. Το σύστημα S- 300PMU2 Favorit είναι απόρροια του συστήματος S – 300PMU1. Μπορεί να αναχαιτίσει βαλλιστικούς πυραύλους με καταστροφή της κεφαλής κατά την αναχαίτιση, ενώ το βεληνεκές έχει επεκταθεί στα 200 χλμ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, το νέο σύστημα είναι αποτελεσματικότερο από παρόμοια ξένα, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Patriot. Το βεληνεκές του Favorit είναι 1,5 φορές μακρύτερο από αυτό του συστήματος s- 300PMU1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.