Αύριο φτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale – Τι ώρα θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

Πρόκειται για δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά

Αύριο φτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale – Τι ώρα θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

Αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, φτάνουν στη χώρα μας τα πρώτα Rafale, και προτού προσγειωθούν στην Τανάγρα, θα πετάξουν γύρω τις 12.00 πάνω από την Ακρόπολη.

Πρόκειται για δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά που πραγματοποιούν στη Γαλλία τις τελευταίες δοκιμές και ελέγχους πριν το ταξίδι για την Ελλάδα. Τα έξι ελληνικά Rafale θα απογειωθούν από την βάση Istres στη νότια Γαλλία.

Πτήση στην Ακρόπολη

Αμέσως όταν εισέλθουν τα Rafale στο FIR Αθηνών, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα τα συνοδεύσουν στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Νωρίτερα, τα 6 Rafale μαζί με τα Mirage 2000-5 θα πετάξουν σε χαμηλό ύψος πάνω από την Αθήνα και το βράχο της Ακρόπολης, σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα πιλοτήρια των Rafale θα βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, που εδώ και 10 μήνες έχουν εκπαιδευτεί στη Γαλλία. Στα δύο διθέσια Rafale θα βρίσκονται στο πίσω κάθισμα ως συγκυβερνήτες δύο Γάλλοι πιλότοι της Armee D’el Air, που το προηγούμενο διάστημα ήταν οι εκπαιδευτές των Ελλήνων χειριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.