Συμβόλαιο στην Saab Avitronics για το σύστημα IDAS

Συμβόλαιο στην Saab Avitronics για το σύστημα IDAS

Η Saab Avitronics θα προμηθεύσει την Ruag Aerospace (Ελβετία) με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Αμυντικών Βοηθημάτων (Integrated Defensive Aids Suite – IDAS) για τα ελικόπτερα Super Puma (HKP10) της Πτέρυγας Ελικοπτέρων των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η προμήθεια του εξοπλισμού IDAS και των υπηρεσιών είναι μέρος της αναβάθμισης τριών (3) ελικοπτέρων Super Puma (HKP10) της Πτέρυγας Ελικοπτέρων των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων ως προετοιμασία για την ανάπτυξη τους ως τμήμα της συμβολής της Σουηδίας στη Σκανδιναβική Ομάδα Μάχης. Το σύστημα αποτελείται από ένα σύστημα προειδοποίησης επερχομένων βλημάτων και διασποράς αντίμετρων. Η Ruag Aerospace συνήψε σύμβαση ως υπεργολάβος της HeliOne της Νορβηγίας για την εγκατάσταση και την ολοκλήρωση του εξοπλισμού IDAS που παρέχεται από Saab. Η  έναρξη των παραδόσεων έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουαρίου 2007. Η Ruag Aerospace απέκτησε εμπειρία με εξοπλισμό της Saab Avitronics όταν της ανατέθηκε σύμβαση το 2000 για να εγκαταστήσει IDAS στα ελικόπτερα Cougar της Ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η εμπειρία της Ruag Aerospace με ελικόπτερα Super Puma/Cougar και με το IDAS της Saab Avitronics αποτέλεσε τη βάση της επιλογής της για το Σουηδικό πρόγραμμα. Το IDAS έχει ως σκοπό να παρέχει αυτοπροστασία EW (ηλεκτρονικού πολέμου) για αεροπορικές πλατφόρμες σε περίπλοκα, πολυποίκιλα και πυκνά περιβάλλοντα απειλών. Το IDAS συνδυάζει ραντάρ, λέιζερ, προειδοποίηση προσέγγισης βλημάτων στο υπεριώδες φάσμα UV και αντίμετρα χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες ενός ενιαίου ενιαίο ελεγκτή συστημάτων. Η τμηματική αρχιτεκτονική συστημάτων επιτρέπει στο σύστημα να διαμορφωθεί για οποιοδήποτε συνδυασμό των τριών τύπων αισθητήρων. Η επιχείρηση παρείχε παρόμοιο εξοπλισμό IDAS γιατί εγκατάσταση στα ελικόπτερα Super Puma της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το σύστημα IDAS έχει επίσης εγκατασταθεί σε ελικόπτερα Rooivalk και Oryx της Denel, NH90, AgustaWestland Super Lynx 300, Boeing CH47 Chinook, Eurocopter Cougar και το  Advanced Light Helicopter της Hindustan Aeronautics. Saab Avitronics.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.