ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άρχισαν οι δοκιμές του εξοπλισμένου με λέιζερ AC-130

Άρχισαν οι δοκιμές του εξοπλισμένου με λέιζερ AC-130

Οι δοκιμαστικές πτήσεις μία εξοπλισμένης με «πυροβόλο-λέιζερ» έκδοσης του «ιπτάμενου πυροβολείου»  (gunship) AC-130 άρχισαν στις 10 Οκτωβρίου σύμφωνα με την Αμερικανική αεροπορία και τη Boeing.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι «χαμηλής ισχύος» δοκιμές θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται υπεράνω του πεδίου δοκιμών White Sands Missile Range στο Νέο Μεξικό και επικεντρώνονται στην αξιολόγηση της λειτουργίας του συνδυασμένου με το λέιζερ συστήματος ιχνηλάτησης και εγκλωβισμού στόχων. Προς το παρόν χρησιμοποιείται ένα χαμηλής ισχύος στερεάς κατάστασης λέιζερ μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπτυξης ενός υψηλής ισχύος χημικού λέιζερ. Το υψηλής ισχύος λέιζερ πυροδοτήθηκε για πρώτη στις 21 Σεπτεμβρίου σε επίγειες δοκιμές που διεξήχθησαν στο Albuquerque, επίσης του Νέου Μεξικού. Το 2007 η Boeing πρόκειται να εγκαταστήσει το υψηλής ισχύος λέιζερ σε ένα αεροσκάφος C-130H και να το πυροδοτήσει κατά επίγειων στόχων. Η δέσμη του λέιζερ θα βάλλεται από ένα περιστρεφόμενο πυργίσκο που θα τοποθετηθεί σε υπάρχον άνοιγμα διαμέτρου 50 ιντσών στο κάτω μέρος της ατράκτου του C-130H. Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται με 200 εκατ. δολάρια ΗΠΑ αποτελεί κοινό πρόγραμμα επίδειξης προηγμένης τεχνολογίας (advanced concept technology demonstration) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (U.S. Special Operations Command), με κύριο ανάδοχο τη Boeing. Βασικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος έχουν η διεύθυνση όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας (Directed Energy Directorate) του Air Force Research Lab και η 46η Πτέρυγα Δοκιμών που εδρεύει στην αεροπορική βάση Eglin της Φλόριντα και παραχώρησε το C-130H.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.