Η Boeing προτείνει το KC-777 ως νέο τάνκερ της USAF

Η Boeing προτείνει το KC-777 ως νέο τάνκερ της USAF

Η πρόθεση της Αμερικανικής αεροπορίας για την αντικατάσταση του αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 που εκδηλώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, οδήγησε τη Boeing να προτείνει το KC-777 σαν συνυποψήφιο του KC-767.

Τόσο η Boeing όσο και η ανταγωνίστρια της EADS, η οποία συνεργάζεται με τη Northrop Grumman δεσμεύονται να απαντήσουν στην αίτηση για προσφορές (RFP: Request for Proposal) της Αμερικανικής αεροπορίας (USAF: United States Air Force) μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Οι τελικές προσφορές τους αναμένονται κατά τα μέσα Δεκεμβρίου και η επιλογή τις αρχές του επόμενου χρόνου. Το πρόγραμμα για την προμήθεια του KC-X, συνολικής αξίας 20-25 δις δολαρίων ΗΠΑ, αναμένεται να αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα πλέον αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 με ρυθμό 15-20 αεροσκαφών τον χρόνο στο πλαίσιο ετήσιου συμβολαίου ύψους περίπου 2,45 δις δολαρίων ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό το αεροσκάφος KC-X θα πραγματοποιήσει πτητικές δοκιμές το 2009 και θα εισέλθει στη φάση αρχικής παραγωγής το 2011-2012. Με την κίνηση της αυτή η Boeing εκδήλωσε την πρόθεση της να αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου όχι μόνο τα KC-135 Stratotanker αλλά και τα KC-10 Extender. Το KC-777 βασίζεται στην έκδοση μεταφοράς φορτίου 777 Freighter το οποίο παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2005 και οι πρώτες παραδόσεις του αναμένονται στα τέλη του 2008. Η ολοκληρωμένη, όσον αφορά την ανάπτυξη της έκδοση εναέριου ανεφοδιασμού KC-777, θα παρουσιαστεί το 2007, ενώ οι παραδόσεις της δεν προβλέπονται πριν το 2010.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.