ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιτυχής δοκιμή για το JSOW Block II

Επιτυχής δοκιμή για το JSOW Block II

Το Joint Standoff Weapon (JSOW) Block II, μία αναβαθμισμένη έκδοση του ήδη χρησιμοποιημένου με επιτυχία σε επιχειρήσεις όπλου, πραγματοποίησε την πρώτη του επιτυχή δοκιμή με το Αμερικανικό ναυτικό στις 12 Οκτωβρίου 2006.

Η έκδοση Block II προσφέρει σημαντικό χαμηλότερο κόστος ανά μονάδα (ανώτερο του 25%) λόγω ανασχεδίασης της ατράκτου που πλέον κατασκευάζεται ως ένα ενιαίο τμήμα και περισσότερες επιλογές όσον αφορά το οπλικό φορτίο. Συνεχίζει όμως να διατηρεί το χαμηλό ίχνος ραντάρ και θερμικής υπογραφής της αρχικής έκδοσης, ενώ η διάρκεια ζωής του έχει διπλασιαστεί μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος.  Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο ναυτικό αεροπορικό σταθμό (NAS: Naval Air Station) China Lake, στην Καλιφόρνια, από ένα μαχητικό F/A-18 και απέδειξε τόσο τις επιδόσεις του όπλου όσο και τη συμβατότητα του με το αεροσκάφος – φορέα. Η Raytheon έχει αναλάβει σύμβαση από τη Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (Naval Air Systems Command) για την παραγωγή όπλων Block II JSOW-C  για το Ναυτικό και το Σώμα των Πεζοναυτών από το 2007. Παράλληλα η εταιρία χρηματοδότησε με ίδιους πόρους ένα νέο οπλικό φορτίο για την έκδοση JSOW A που αποτελεί επίσης μέρος του προγράμματος Block II. Η νέα έκδοση χρησιμοποιεί την 500 λιβρών κεφαλή μάχης BLU-111 (MK-82) και είναι τυποποιημένη ως AGM-154A-1. Αποτελεί τη χαμηλότερου κόστους έκδοση του όπλου προοριζόμενη κυρίως για εξαγωγικές αγορές που εξαλείφει ολοσχερώς τις επιπτώσεις των μη διαρραγέντων υποπυρομαχικών. Επιπρόσθετα έχει αρχίσει η ανάπτυξη της έκδοσης Block III η οποία θα έχει δυνατότητα προσβολής κινούμενων στόχων με την προσθήκη ζεύξης δεδομένων η οποία αφενός θα επιτρέπει την συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του όπλου και αφετέρου τη μετάδοση δεδομένων κατά τη διάρκεια της πτήσης του. Η παραγωγή της έκδοσης Block III, η οποία χάρις στο IIR (imaging infrared) εντοπιστή θα διαθέτει και ικανότητα προσβολής στόχων επιφανείας, αναμένεται περί το 2009. Μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί περισσότερα από 2.500 JSOW ενώ περισσότερα από 400 JSOW-A έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.