ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Η Lockheed Martin παραδίδει το πρώτο F-22 που θα ενταχθεί σε υπηρεσία στην περιοχή του Ειρηνικού

Η Lockheed Martin παραδίδει το πρώτο F-22 που θα ενταχθεί σε υπηρεσία στην περιοχή του Ειρηνικού

Στις 16 του περασμένου Οκτωβρίου εγκατέλειψε τις γραμμές παραγωγής της Lockheed Martin, το πρώτο F-22 της USAF που προορίζεται να ενταχθεί σε υπηρεσία στην περιοχή του Ειρηνικού (PACAF). To F-22 σήμερα επιχειρεί από τέσσερις διαφορετικές αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ.

fk

Ένας αριθμός αεροσκαφών εξακολουθεί να διεξάγει προγράμματα δοκιμών επιχειρώντας από την αεροπορική βάση Edwards στην Καλιφόρνια, ενώ αεροσκάφη του τύπου πετούν και από την αεροπορική βάση Nellis στην έρημο της Νεβάδα, για την ανάπτυξη και την παγίωση νέων τακτικών τόσο σε ρόλους αέρος-αέρος, όσο και σε ρόλους αέρος-εδάφους. Μία πλήρης Μοίρα F-22 που επιχειρεί από την αεροπορική βάση Tyndall στην Φλόριντα, είναι διαθέσιμη για σκοπούς εκπαίδευσης ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού και τέλος, δύο Μοίρες που είναι επιχειρησιακές και ανήκουν στην 1η Πτέρυγα Μαχητικών, επιχειρούν από την αεροπορική βάση Langley.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μέλλον Μοίρες εξοπλισμένες με F-22 θα συγκροτηθούν στην αεροπορική βάση Elmendorf στην Αλάσκα, στην αεροπορική βάση Holloman στο Νέο Μεξικό και στην Ηickam ΑFB στη Χαβάη. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που θα πρέπει να σημειωθεί σε σχέση με το F-22 είναι το ότι αεροσκάφη του τύπου αυτού πέταξαν στην Αλάσκα το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Northern Edge, όπου και επέδειξαν πρωτόγνωρες επιχειρησιακές δυνατότητες και εκπληκτικές επιδόσεις. Ο βαθμός διαθεσιμότητας των αεροσκαφών ανήλθε σε 97%, στις αποστολές αέρος εδάφους που εκτέλεσαν τα F-22 χτυπήθηκαν και οι 26 καθορισμένοι στόχοι που προσομοίωνα διάφορες επίγειες απειλές και απειλές επιφανείας, ενώ σε εξόδους αέρος-αέρος το αμερικάνικο μαχητικό 5ης γενιάς πέτυχε 140 νίκες χωρίς καμία απώλεια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.