ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο κινητήρας F135 της Pratt&Whitney επιλέχθηκε για την πρώτη πτήση του F-35 Lightning II

Ο κινητήρας F135 της Pratt&Whitney επιλέχθηκε για την πρώτη πτήση του F-35 Lightning II

H αμερικανική Pratt&Whitney ανακοίνωσε στις 23 Οκτωβρίου ότι ολοκληρώθηκε ή διαδικασία πιστοποίησης του κινητήρα F135 για την αρχική πτητική του ικανότητα, οπότε αυτός θα χρησιμοποιηθεί στην πρώτη πτήση του αρχικού F-35 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2006.

Η πιστοποίηση εκδόθηκε από το γραφείο του προγράμματος F-35 (Joint Program Office), ενώ μέχρι το 2012 που τα πρώτα Lighnting II θα εισέλθουν σε υπηρεσία, μαζί με τον F119 της General Electric θα συμπληρώσουν 800.000 ώρες δοκιμών στον αέρα. Ο F135 είναι ο ισχυρότερος κινητήρας όλων των εποχών που προορίζεται για στρατιωτική χρήση, από την στιγμή που αποδίδει μέγιστη ώση 40.000 λιβρών με την χρήση τμήματος μετάκαυσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί εδώ ότι η Pratt & Whitney είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος JSF σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσης του αεροσκάφους και έχει την ευθύνη της ολοκλήρωσης της ανάπτυξης του F135 και της ενσωμάτωσης σε αυτόν όλων των «περιφερειακών» συστημάτων. Η βρετανική Rolls Royce έχει αναλάβει την ανάπτυξη των μηχανισμών πρόωσης που εγκατασταθούν στα αεροσκάφη της έκδοσης κατακόρυφης απο/προσγείωσης (STOVL), ενώ η Hamilton Sundstrand είναι ο προμηθευτής του συστήματος ελέγχου του κινητήρα, του κιβωτίου μετάδοσης της κίνησης και των παρελκομένων του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.