ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η νοτιοαφρικανική Denel διατηρεί ελπίδες για τον τουρκικό διαγωνισμό

Η νοτιοαφρικανική Denel διατηρεί ελπίδες για τον τουρκικό διαγωνισμό

Η κρατικά ελεγχόμενη νοτιοαφρικανική Denel, που μαζί με την ιταλική Agusta βρίσκεται στο τελικό στάδιο επιλογής για το νέο επιθετικό ελικόπτερο του Τουρκικού Στρατού, διατηρεί σημαντικές ελπίδες ότι θα αναδειχθεί νικήτρια της διαδικασίας.

Το τουρκικό πρόγραμμα που έχει επανειλημμένα ματαιωθεί τα τελευταία χρόνια, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε ύψος 2 δις δολαρίων, οπότε σε περίπτωση επιλογής του Rooivalk η Denel ουσιαστικά εξασφαλίζει συνθήκες ασφαλούς επιβίωσης για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια. Ο νικητής του τουρκικού διαγωνισμού επρόκειτο να ανακοινωθεί πριν από έναν περίπου μήνα αλλά και αυτή η απόφαση καθυστέρησε με πρόφαση την ασθένεια του Τούρκου πρωθυπουργού. Οι ΗΠΑ από άλλη πλευρά προσπαθούν να επανέλθουν προσφέροντας στον Τουρκικό στρατό την επιλογή της μακροχρόνιας μίσθωσης επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιας έκδοσης ελικόπτερα του τύπου αυτού προσφέρονται. Πρόσφατα μάλιστα μία επιτροπή Τούρκων αξιωματικών επισκέφθηκε τις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την προσφορά και –ίσως- να εξετάσει και αριθμό ελικοπτέρων Apache. Η Denel από την πλευρά της θεωρεί ότι έχει ήδη εδραιώσει σχέση εμπιστοσύνης με την τουρκική κυβέρνηση και έχει ήδη σε εξέλιξη δύο προγράμματα προμήθειας πυρομαχικών και συμπαραγωγής τους στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.