ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα ανάπτυξης του UCAV ΝEUROΝ

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα ανάπτυξης του UCAV ΝEUROΝ

Μέχρι και τον Νοέμβριο του 2005, ένα περίπου χρόνο πριν δηλαδή, υπήρχαν αναλύσεις που υποστήριζαν ότι το μέλλον το προγράμματος ανάπτυξης του πολυεθνικού-πανευρωπαϊκού πειραματικού UCAV Neuron, είναι ιδιαίτερα αβέβαιο.

Σήμερα το πρόγραμμα του μη επανδρωμένου αεροχήματος μάχης (Unmanned Combat Air Vehicle-UCAV) εξελίσσεται κανονικά, από την στιγμή που τα συνολικά κονδύλια που έχουν δεσμευθεί για την υλοποίησή του ανέρχονται σε 405 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται υπό την επίβλεψη της γαλλικής υπηρεσίας εξοπλισμών DGA. Μετά την παγίωση των προδιαγραφών του τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε και δεύτερο σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του προγράμματος Neuron με την παραγγελία των κινητήρων πρόσφατα. Συγκεκριμένα η Dassault Aviation που έχει τον ρόλο του βασικού ανάδοχου του προγράμματος, προέβη στις 11 του περασμένου Οκτωβρίου στην παραγγελία δύο κινητήρων Adour Mk.951 από την κοινοπραξία RRTM η οποία δημιουργήθηκε από τις Rolls Royce και Turbomeca. O πρώτος θα παραδοθεί μέσα στο 2008 όταν πλέον θα αρχίσουν οι δοκιμές εδάφους, ενώ ο δεύτερος που είναι εναλλακτικός θα παραδοθεί το 2010. Πρόκειται για την τελευταία έκδοση του επιτυχημένου κινητήρα της Rolls Royce, η οποία αποδίδει μέγιστη ώση 6.500 λιβρών χωρίς μετάκαυση και προσφέρεται στις νεότερες εκδόσεις του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Hawk.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.