ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου για την Κορέα από τη Boeing

Αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου για την Κορέα από τη Boeing

Η υπηρεσία αμυντικών προμηθειών της Κορέας ανακοίνωσε στις 8 Νοεμβρίου την επιλογή της αμερικανικής Boeing ως προμηθευτή των τεσσάρων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου που θα προμηθευτεί η χώρα.

Κατά τις τελικές διαπραγματεύσεις με στελέχη της αμερικάνικης εταιρείας το ύψος του προγράμματος, που φέρει την ονομασία Ε-Χ, καθορίστηκε στα 1,6 δις δολάρια. Η Κορέα επέλεξε τον συνδυασμό B737 (αεροσκάφος-πλατφόρμα) με το ραντάρ MESA (Multi-Role Electronically Scanned Array) της Northrop Grumman, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την δημιουργία μίας εντελώς αυτόνομης επιχειρησιακά αεροπορίας, καθώς σήμερα βασίζεται σε αμερικανικά αεροσκάφη AEW&C (Airborne Early Warning & Control) για την επαρκή επιτήρηση του εναέριου χώρου της, τα οποία επιχειρούν από την Okinawa. To ραντάρ MESA της Northrop-Grumman έχει δυνατότητα εντοπισμού μεγάλου αριθμού εναέριων στόχων σε αποστάσεις της τάξης των 500 χιλιομέτρων, παρέχοντας έτσι δυνατότητα επιτήρησης σε πρακτικά τεράστιες περιοχές, αλλά και την παράλληλη δυνατότητα καθοδήγησης φίλιων αεροσκαφών αναχαίτισης και κρούσης προς τους στόχους τους, ανεξάρτητα από το ύψος στο οποίο πετούν. Το πρόγραμμα Ε-Χ ξεκίνησε το 2004 και αναμένεται να μπει στη φάση της υλοποίησής του στο τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.