ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το πρώτο C-17 της Αυστραλιανής Αεροπορίας πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση

Το πρώτο C-17 της Αυστραλιανής Αεροπορίας πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση

Η Boeing ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρθενική πτήση του πρώτου βαρέως μεταφορικού αεροσκάφους τύπου C-17 Globemaster ΙΙΙ της Αυστραλιανής Αεροπορίας (RAAF-Royal Australian Air Force).

Αυτή έγινε στις 11:30 τοπική ώρα το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, από το διεθνές αεροδρόμιο του Long Beach στην Καλιφόρνια. Το μικτού βάρους 208 περίπου τόνων αεροσκάφος είναι πανομοιότυπο με αυτά που αξιοποιεί επιχειρησιακά και η Αμερικανική Αεροπορία (USAF) και πρόκειται να παραδοθεί στην Αυστραλιανή Αεροπορία στις 28 Νοεμβρίου. Κυβερνήτης του πρώτου Αυστραλιανού C-17 ήταν ο δοκιμαστής-χειριστής της Boeing Joel Brown, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα αποτελούσαν ο συγκυβερνήτης που ήταν χειριστής της Αμερικανικής Αεροπορίας (USAF), δύο υπεύθυνους φορτίου (load-masters), ένας της Boeing και ένας της USAF και τρεις τεχνικούς οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των παραμέτρων λειτουργίας σημαντικού αριθμού ζωτικών συστημάτων του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πεντάωρης αυτής πρώτης πτήσης. Η μεγάλη διάρκειά της οφείλεται στο γεγονός ότι εκτελέστηκε το 80% περίπου των ελέγχων που πρέπει να γίνουν στο αεροσκάφος πριν από την παράδοσή του, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες. Το πρώτο C-17 Globemaster III θα παραδοθεί επίσημα στην Αυστραλιανή Αεροπορία μετά από τελετή που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας Canberra στις αρχές του επόμενου μήνα (Δεκέμβριος 2006). Κατόπιν θα πετάξει στη βάση από την οποία και θα επιχειρεί μαζί με τα άλλα τρία αεροσκάφη του ίδιου τύπου που θα παραληφθούν από τη RAAF, στο Amberley κοντά στο Brisbane.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.