ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το εργοστάσιο Ulan-Ude κατασκευάζει τα Mi-171Sh για την Κροατία

Το εργοστάσιο Ulan-Ude κατασκευάζει τα Mi-171Sh για την Κροατία

Ανακοινώθηκε πρόσφατα από το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Ulan-Ude ότι ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής των 10 ελικοπτέρων Mi-171Sh που πρόκειται να προμηθευτεί η Κροατία.

Η προμήθεια γίνεται κατόπιν συμφωνίας για την αποπληρωμή χρεών της Ρωσίας στην χώρα αυτή.  Η συμφωνία είχε υπογραφεί με την κρατική Rosoboronexport και προβλέπει ότι μαζί με τα ελικόπτερα η Κροατία θα παραλάβει και εξοπλισμό τεχνικής υποστήριξης. Η εκπαίδευση τεχνικών και πληρωμάτων περιλαμβάνεται σε ξεχωριστό συμβόλαιο και θα υλοποιηθεί ως διαδικασία σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα ολοκληρωθεί στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Ulan-Ude και η δεύτερη στην Κροατία. Το Mi-171Sh είναι η τελευταία και πιο προηγμένη τεχνολογικά έκδοση του επιτυχημένου μεταφορικού ελικοπτέρου Mi-17. To μέγιστο βάρος απογείωσή του ανέρχεται σε 13 τόνους και πέρα από την μεταφορική του ικανότητα που ανέρχεται σε τέσσερις συνολικά τόνους, μπορεί να φέρει και κατευθυνόμενα όπλα για την προσβολή επίγειων στόχων, όπως άρματα μάχης, σκάφη επιφανείας οχήματα κλπ. Η μέγιστη ακτίνα του φτάνει τα 610 χιλιόμετρα και η ταχύτητα ταξιδιού που επιτυγχάνει ανέρχεται σε 230 χ.α.ω. Η παράδοση του πρώτου Mi-171Sh στην Κροατία θα γίνει τον Απρίλιο του 2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.