Συμβόλαια 450 εκατ. δολαρίων για προμήθεια ανταλλακτικών των F/A-18C/D

Συμβόλαια 450 εκατ. δολαρίων για προμήθεια ανταλλακτικών των F/A-18C/D

Η αμερικανική Boeing υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαια ύψους 450 εκατ. δολαρίων με το Αμερικανικό Ναυτικό (USN) για την προμήθεια ανταλλακτικών για τον στόλο των μαχητικών F/A-18C/D Hornet.

Το συμβόλαιο υπογράφηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάρκειας πέντε ετών. Μέσω του προγράμματος αυτού θα καλυφθούν από πλευράς ανταλλακτικών και τα F/A-18A/B του USN και του Σώματος των Πεζοναυτών, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Τα περισσότερα από τα ανταλλακτικά των αεροσκαφών είναι τμήματα επιφανειών ελέγχου, τα οποία θα συναρμολογηθούν στις εγκαταστάσεις που αξιοποιούσε η McDonnell Douglas παλαιότερα, στο St. Louis, και θα αρχίσουν να παραδίδονται από το 2013. Στα συμβόλαια επίσης περιλαμβάνεται και η κατασκευή 23 συλλογών εσωτερικών τμημάτων πτερύγων, συνολικού κόστους 59,5 εκατ. δολαρίων. Και αυτές θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις του St. Louis και θα αρχίσουν να παραδίδονται από το 2009. Τέλος, συγκεκριμένος αριθμός των ανταλλακτικών που θα κατασκευαστούν μέσω αυτού του προγράμματος, προορίζεται για τους επτά εξαγωγικούς χρήστες των F/A-18 αυτών των εκδόσεων, η παραγωγή των οποίων τερματίστηκε το 2000, πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των νεότερων F/A-18E/F Super Hornet. Η παραγγελία των συγκεκριμένων τμημάτων έγινε με βάση το γεγονός ότι καταπονούνται δομικά περισσότερο από όλα τα άλλα στα F/A-18 Hornet.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.