ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εναέρια συστήματα εντοπισμού σημάτων επικοινωνιών για τον Αμερικανικό Στρατό

Εναέρια συστήματα εντοπισμού σημάτων επικοινωνιών για τον Αμερικανικό Στρατό

Η Lockheed Martin υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 42 εκατ. δολαρίων με τον Αμερικανικό Στρατό για την προμήθεια συστημάτων εντοπισμού εκπομπής σημάτων επικοινωνιών νέας γενιάς τα οποία θα τοποθετηθούν σε αεροσκάφη επιτήρησης.

Τα νέα συστήματα που φέρουν την πλήρη ονομασία Communications High Accuracy Location Sub-systems-Compact (CHALS-C), είναι σημαντικά μικρότερα σε διαστάσεις έχοντας παράλληλα αρκετά χαμηλότερο συνολικό βάρος με όλα τα παρελκόμενά τους. Ταυτόχρονα έχουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας σημάτων και ασύγκριτα μεγαλύτερη ικανότητα εντοπισμού ακόμη και εξαιρετικά ασθενών εκπομπών, δηλαδή εκπομπών πολύ μικρής ισχύος για επικοινωνίες τοπικού χαρακτήρα. Η μεγάλη ταχύτητα επεξεργασίας του συστήματος επιτρέπει τον ταυτόχρονο εντοπισμό μεγάλου αριθμού εκπομπών διαφορετικών τύπων από διαφορετικές πηγές, κάτι που στο παρελθόν ήταν αδύνατο. Επίσης το σύστημα χρησιμοποιεί ένα κοινό λογισμικό ανταλλαγής δεδομένων με άλλα συστήματα εντοπισμού εκπομπών και επιτήρησης, που μπορεί να φέρονται σε επίγειες ή πλωτές πλατφόρμες. Η Lockheed Martin θα παραδώσει 40 τέτοια συστήματα στον Αμερικανικό Στρατό μέχρι το τέλος του 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.