ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ινδία θα επιμείνει στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

Η Ινδία θα επιμείνει στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

Οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς (3.500 χιλιόμετρα) Agni III θα επαναληφθούν μέσα στο 2007 και ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου δεν θα ματαιωθεί.

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Shri M Natarajan, πρόεδρος του Οργανισμού Αμυντικών Ερευνών και Ανάπτυξης (DRDO: Defence Research & Development Organisation) της Ινδίας στις 9 Νοεμβρίου σε συνέντευξή του. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να διαψεύσουν φήμες που ήθελαν τη ματαίωση του προγράμματος ύστερα από την αποτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση ενός τέτοιου πυραύλου τον περασμένο Ιούλιο. Συγκεκριμένα ένας τέτοιος πύραυλος δοκιμών που εκτοξεύτηκε στις 9 Ιουλίου του 2006, εξερράγη ενώ πετούσε κατακόρυφα σε ύψος 12 περίπου χιλιομέτρων, παρέκκλινε της πορείας του και συνετρίβη στη θάλασσα. Η επιμονή της Ινδίας στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκεκριμένου πυραύλου και κατ΄ επέκταση στην έναρξη της μαζικής του παραγωγής, οφείλεται στο ότι ο Agni III έχει την δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής βάρους ενός τόνου, οπότε αναμένεται να εξελιχθεί στο πιο καταστρεπτικό όπλο του οπλοστασίου της χώρας. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Ινδία βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα λήψης απόφασης ματαίωσης του πολυετούς προγράμματος ανάπτυξης του πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Akash, μετά από δεκάδες αποτυχημένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις κατά τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια! Η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων είναι μία διαδικασία η οποία συνεχίζεται τόσο στο Πακιστάν, όσο και στην Ινδία, ενώ το ίδιο συμβαίνει και την διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών. Η δε Ινδία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής όπλων μεταξύ των χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου, από την στιγμή που δαπανά περί τα 14 δις δολάρια για την άμυνά της σε ετήσια βάση, το 2,3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.