ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το UAV Sky-X της Alenia πραγματοποιεί αυτόματη απογείωση και προσγείωση

Το UAV επίδειξης τεχνολογίας Sky-X της Alenia, πραγματοποίησε στις αρχές Νοεμβρίου την πρώτη του αυτόματη απογείωση και προσγείωση κατά την ίδια πτήση διάρκειας 30 περίπου λεπτών.

Η πτήση αυτή που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο δοκιμών και βολών Vidsel στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, δεν ήταν ελεγχόμενη από σταθμό στο έδαφος, και το αεροσκάφος ακολούθησε συγκεκριμένες προεπιλεγμένες διαδρομές που είχαν εισαχθεί στον υπολογιστή ελέγχου πτήσης που φέρει. Κατόπιν ακολούθησαν και άλλες δύο πτήσεις στις οποίες το αεροσκάφος εκτέλεσε στροφές με υψηλή δυναμική φόρτιση (high-G turns), μία αυτόνομη προσέγγιση με προγραμματισμένη χαμηλή διέλευση πάνω από τον διάδρομο και κατόπιν επανακύκλωση (go around) και προσγείωση. Το Sky-X θα επιστρέψει στην αεροπορική βάση της Amendola μέσα στον Δεκέμβριο του 2006. Η πρώτη του πτήση πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2005. Η ανάπτυξή του ολοκληρώθηκε από την Αlenia σε εγκαταστάσεις της κοντά στη Νάπολη. Η τελική συναρμολόγησή του όμως έγινε στο Caselle στη βόρεια Ιταλία και από εκεί έγιναν και οι πρώτες του πτήσεις. Το μήκους εφτά μέτρων και εκπετάσματος έξι μέτρων αεροσκάφος, είναι εφοδιασμένο με κινητήρα της Snecma και έχει την δυνατότητα ανόδου και πλεύσης μέχρι το επίπεδο των 25.000 ποδών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.