ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η ELTA ζητά επαναδιαπραγμάτευση στο πλαίσιο του κορεατικού προγράμματος Ε-Χ

Η ELTA ζητά επαναδιαπραγμάτευση στο πλαίσιο του κορεατικού προγράμματος Ε-Χ

Η Ισραηλινή εταιρεία ELTA θυγατρική της ΙΑΙ ζήτησε πρόσφατα επαναδιαπραγμάτευση στο πλαίσιο του κορεατικού προγράμματος Ε-Χ για την προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου από την Κορέα.

Η ισραηλινή εταιρεία που διεκδικούσε συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω της εγκατάστασης συγκεκριμένων συστημάτων στα αεροσκάφη Β737 AEW&C που θα αποκτήσει η Κορέα, δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες εξαγωγής από τις αμερικανικές αρχές μέχρι το τέλος του περασμένου Ιουλίου, οπότε η Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών της Κορέας προχώρησε στην επιλογή της Boeing, δεδομένου ότι ήταν ο μόνος υποψήφιος που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Στελέχη της ισραηλινής εταιρείας δήλωσαν ότι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των προτάσεών τους δόθηκε πολύ αργά από την Κορεατική υπηρεσία και ότι τελικά κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τις άδειες εξαγωγής για τα συστήματά τους από τις αμερικανικές αρχές στις 27 του περασμένου Οκτωβρίου. Θεωρώντας ότι το πακέτο εξοπλισμού-συστημάτων που προσφέρει η ELTA είναι καλύτερο τεχνικά και οικονομικά, η διοίκηση της ισραηλινής εταιρείας απέστειλε επιστολή στην Κορεατική υπηρεσία, με την οποία ζητά την επανεξέταση της πρότασής της, δεδομένου ότι δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία της αξιολόγησης των προσφερόμενων συστημάτων, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος για την λήψη της τελικής απόφασης. Η προμήθεια των τεσσάρων Boeing B737AEW&C από την Κορέα αποσκοπεί στην δημιουργία ενός αυτόνομου δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.