ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δέκτες Προειδοποίησης Ραντάρ ALR-67(V)3 στα F/A-18 της Αυστραλίας

Δέκτες Προειδοποίησης Ραντάρ ALR-67(V)3 στα F/A-18 της Αυστραλίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αυστραλιανού υπουργείου άμυνας της 13ης Νοεμβρίου, επελέγη τελικά ο δέκτης προειδοποίησης ραντάρ (RWR) ALR-67(V)3 της αμερικανικής Raytheon για τα μαχητικά F/A-18 Hornet της Αυστραλιανής Αεροπορίας.

Η επιλογή έγινε στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του στόλου των μαχητικών F/A-18 Hornet της Αυστραλιανής Αεροπορίας με στόχο την διατήρηση του αξιόμαχου των αεροσκαφών του τύπου για άλλα 10 έως 15 τουλάχιστον χρόνια. Ο ALR-67(V)3 επελέγη αντί του εγχώρια αναπτυσσόμενου ALR-2002B της BAE Systems Australia. Το Αυστραλιανό υπουργείο καθιστά σαφές μέσω της ίδιας ανακοίνωσης ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης του τελευταίου δεν πρόκειται να ματαιωθεί, καθώς η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πρέπει να ενθαρρύνεται. Δικαιολογεί την απόφασή του αυτή επισημαίνοντας ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να σημειωθούν καθυστερήσεις στην εξέλιξη του προγράμματος αναβάθμισης των Hornet, κάτι που πιθανόν θα συνέβαινε εάν επιλέγονταν το ALR-2002B του οποίου η ανάπτυξη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το σύστημα της BAE Systems Australia θα εγκατασταθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια στον στόλο των μεταφορικών ελικοπτέρων που αξιοποιούν επιχειρησιακά οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αφού η διαδικασία της ανάπτυξής του θα έχει πλέον ολοκληρωθεί και οι τεχνολογικοί κίνδυνοι θα είναι σημαντικά μικρότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.