Αξιολόγηση μη επανδρωμένων αεροχημάτων ναυτικής επιτήρησης στην Αυστραλία

Αξιολόγηση μη επανδρωμένων αεροχημάτων ναυτικής επιτήρησης στην Αυστραλία

Ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου από το Αυστραλιανό υπουργείο άμυνας η επιτυχής ολοκλήρωσης ενός προγράμματος αξιολόγησης μη επανδρωμένων αεροχημάτων, σε αποστολές ναυτικής επιτήρησης.

Η απόφαση για την προμήθεια αριθμού μη επανδρωμένων αεροχημάτων επιτήρησης για την κάλυψη των θαλάσσιων περιοχών ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, πάρθηκε το 2004. Οι δοκιμές που διεξήχθησαν στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, ολοκληρώθηκαν υπό την επίβλεψη του Οργανισμού Άμυνας Επιστημών και Τεχνολογίας της Αυστραλίας σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη αξιολογήθηκε το μη επανδρωμένο αερόχημα Mariner της αμερικανικής General Atomics Aeronautical Systems, το οποίο επιχειρούσε από τη βάση της RAAF στο Learmonth στη βορειοδυτική Αυστραλία. Η αξιολόγηση εστιάστηκε ως διαδικασία στη διερεύνηση των πραγματικών δυνατοτήτων συνεργασίας του Mariner με τα περιπολικά σκάφη κλάσης Armidale του Αυστραλιανού Ναυτικού, αλλά και με τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου της Διοίκησης Προστασίας Συνόρων της Αυστραλίας. Το Mariner συμπλήρωσε 76 συνολικά ώρες πτήσης από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Στη δεύτερη φάση η οποία πραγματοποιήθηκε εκτός Αυστραλίας στο San Diego της Καλιφόρνια, αξιολογήθηκε το Global Hawk UAS της Northrop Grumman. Tα στοιχεία της αξιολόγησης θα χρησιμοποιηθούν για την οριστική σύνταξη των προδιαγραφών του προγράμματος Project Air 7000 που αφορά την προμήθεια αριθμού μη επανδρωμένων αεροχημάτων μεγάλης αυτονομίας για την επιτήρηση θαλάσσιων περιοχών της Αυστραλίας στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.