ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η EFW επιλέγεται για την προμήθεια νέου συστήματος απεικόνισης και στοχοποίησης επί κάσκας

Η EFW επιλέγεται για την προμήθεια νέου συστήματος απεικόνισης και στοχοποίησης επί κάσκας

Η EFW Inc. υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 51 εκατ. δολαρίων με τον Αμερικανικό Στρατό για την προμήθεια αριθμού συστημάτων απεικόνισης και στοχοποίησης επί κάσκας HDTS (Helmet Display & Tracking System).

Η εταιρία είναι θυγατρική της ισραηλινής Elbit Systems στις ΗΠΑ. Τα συστήματα αυτά θα αξιοποιηθούν από τα πληρώματα των νέων οπλισμένων ελικοπτέρων αναγνώρισης του Στρατού των ΗΠΑ, την σχεδίαση και κατασκευή των οποίων έχει αναλάβει η Bell στο πλαίσιο του προγράμματος ARH (Advanced Reconnaissance Helicopter). To νέο σύστημα θα προέλθει από το ήδη επιτυχημένο και σε παραγωγή εδώ και αρκετά χρόνια σύστημα απεικόνισης επί κάσκας ANVIS/HUD (Aviator’s Night Vision Imaging System/Head Up Display) της ίδιας εταιρείας. Εκτός από στοιχεία πτήσης και ναυτιλίας, θα παρέχει και στοιχεία στοχοποίησης στα πληρώματα των ελικοπτέρων, τόσο κατά την ημέρα όσο και τη νύχτα μέσω διοπτρών νυχτερινής όρασης. Σημειώνεται ότι το ANVIS/HUD της EFW χρησιμοποιείται από τον Αμερικανικό στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό, καθώς έχει εγκατασταθεί σε ελικόπτερα των τύπων Η-60, CH-53, CH-47, CH-46 και H-1από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας καθώς και σε αεροσκάφη κλίνοντος στροφείου V-22 Osprey τα τελευταία δύο χρόνια. Η EFW είναι ο προμηθευτής του Αμερικανικού Στρατού και των άλλων χρηστών ελικοπτέρων Apache για το σύστημα απεικόνισης στοιχείων στοχοποίησης, πτήσης και ναυτιλίας IHADSS, ενώ μέσω της εταιρείας VSI που αποτελεί ουσιαστικά κοινοπραξία, κατασκευάζει τμήματα του συστήματος απεικόνισης και στοχοποίησης επί κάσκας JHMCS που αξιοποιείται σε μαχητικά αεροσκάφη και του οποίου χρήστης είναι και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η τελευταία έχει προμηθευτεί αριθμό συστημάτων Joint Helmet Mounted Cueing System για τα πληρώματα των μαχητικών F-16C/D Block 52+ που διαθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.