Επιτυχής η διαδικασία αποδοχής του συστήματος αεράμυνας Aster SAMP/T

Επιτυχής η διαδικασία αποδοχής του συστήματος αεράμυνας Aster SAMP/T

H γαλλική DGA πραγματοποίησε με επιτυχία στο κέντρο δοκιμών πυραυλικών συστημάτων CELM την τρίτη και τελευταία εκτόξευση, στο πλαίσιο των δοκιμών αποδοχής, του Γαλλο-ιταλικού συστήματος αεράμυνας Aster SAMP/T. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συγεκριμένη διαδικασία αξιολογήθηκαν φυσικά όλα τα υποσυστήματα του νέου αντιαεροπορικού Aster SAMP/T το οποίο αναπτύχθηκε από την MBDA. H μονάδα εγκλωβισμού, το ραντάρ έρευνας και αναγνώρισης ARABEL, οι κατακόρυφοι εκτοξευτές του συστήματος και τέλος το βλήμα ASTER 30. Σκοπός της δοκιμής ήταν το να επιδειχθεί η ικανότητα του συστήματος να εντοπίσει, να εγκλωβίσει και να καταστρέψει ένα αεροσκάφος στο πλαίσιο ενός κανονικού σεναρίου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ένας ιπτάμενος στόχος τύπου C-22 ο οποίος πετούσε σε ύψος λίγο μεγαλύτερο των 9.000 ποδών (3.000 μέτρα) και σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από το πεδίο εκτόξευσης. Το σύστημα SAMP/T θα αξιολογηθεί σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο από εδώ και πέρα τόσο από τον Γαλλικό όσο και από τον Ιταλικό Στρατό. Για τον σκοπό αυτό θα εκτελεστεί μία σειρά νέων εκτοξεύσεων μέσα στους επόμενους 16 μήνες, ενώ η παραγωγή του συστήματος σταδιακά θα αυξάνεται. Οι πρώτες δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βλημάτων ASTER 30 από το σύστημα SAMP/T στο πλαίσιο της διαδικασίας αποδοχής, πραγματοποιήθηκαν στις 26 Ιουλίου και 20 Δεκεμβρίου του 2005.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.