Boeing: Επανέναρξη του προγράμματος πτητικών δοκιμών του UAV Hummingbird

Boeing: Επανέναρξη του προγράμματος πτητικών δοκιμών του UAV Hummingbird

Το UAV τύπου A160 Hummingbird της Boeing άρχισε στις 8 Νοεμβρίου ξανά την εκτέλεση δοκιμαστικών πτήσεων, μετά από διακοπή κάποιων μηνών.

Η πρώτη αυτή πτήση του νέου προγράμματος πτητικών δοκιμών του Α160, διάρκειας 45 λεπτών, πραγματοποιήθηκε από μία μικτή ομάδα τεχνικών της Boeing και της Υπηρεσίας Ερευνών Αμυντικών Συστημάτων Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΠΑ (DARPA), περιλαμβάνοντας αιωρήσεις αλλά και κανονική πτήση στο οριζόντιο επίπεδο. Σημειώνεται επίσης ότι το αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με έναν εξακύλινδρο εμβολοφόρο κινητήρα. Η συλλογή στοιχείων από το αεροσκάφος αυτό θα συνδυαστεί με την συλλογή των στοιχείων που θα προκύψουν από τις πτητικές δοκιμές του αεροσκάφους που θα εφοδιαστεί με στροβιλοκινητήρα και ήδη κατασκευάζεται. Πρόκειται για το Α160Τ που αναμένεται σύντομα να πετάξει για πρώτη φορά. Μέχρι σήμερα το Α160 έχει συμπληρώσει 59 ώρες πτήσης σε 32 δοκιμαστικές εξόδους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Α160Τ που θα εισέλθει σε υπηρεσία θα έχει την δυνατότητα να αιωρείται σε ύψη της τάξης των 15.000 ποδών και να πετά μέχρι το επίπεδο των 30.000 ποδών. Η μέγιστη αυτονομία του δε, θα ανέρχεται σε 20 ώρες και θα αξιοποιηθεί επιχειρησιακά σε ρόλους παρατεταμένης εναέριας επιτήρησης, καταγραφής ηλεκτρονικών εκπομπών, αναγνώρισης και ακόμη και στοχοποίησης. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.