ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Η πρώτη γυναίκα διοικητής πτέρυγας της USAF

Η πρώτη γυναίκα διοικητής πτέρυγας της USAF

Η
συνταγματάρχης (σμήναρχος) Ντον Ντάνλοπ, που υπήρξε η πρώτη γυναίκα
πιλότος μαχητικών που πέταξε με το F-22 Raptor, θα αναλάβει σύντομα
καθήκοντα διοικητή πτέρυγας της αμερικανικής Αεροπορίας, όντας και πάλι
η πρώτη γυναίκα που θα το πετύχει αυτό.

Η συνταγματάρχης (σμήναρχος) Ντον Ντάνλοπ, που υπήρξε η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικών που πέταξε με το F-22 Raptor, θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα διοικητή πτέρυγας της αμερικανικής Αεροπορίας, όντας και πάλι η πρώτη γυναίκα που θα το πετύχει αυτό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αεροπορίας η Ντάνλοπ ανέλαβε την διοίκηση της 412 Πτέρυγας Δοκιμών στην αεροπορική βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια στις 4 Ιουνίου.

Παρόλο που δεν πρόκειται για μάχιμη επιχειρησιακή μονάδα πρώτης γραμμής, είναι σίγουρα ένα ορόσημο εξέλιξης για την Αεροπορία.

Η Ντάνλοπ αποφοίτησε από την αεροπορική ακαδημία το 1988 και ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στα εκπαιδευτικά T-38 Talon, και αργότερα υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες πιλότους μαχητικών, όταν το 1993 υπήρξε άρση της απαγόρευσης γυναικών να κάνουν αντίστοιχες αιτήσεις.

Αφού πέταξε επιχειρησιακά με μαχητικά κρούσης F-15E Strike Eagle για δυόμησι χρόνια, έγινε δεκτή στην σχολή πιλότων δοκιμών στην Έντουαρντς το 1997, και ξεκίνησε πτήσεις δοκιμών με αεροσκάφη F-15 την επόμενη χρονιά.

Το 2003 τοποθετήθηκε ως αξιωματικός επιχειρήσεων στην Συνδυασμένη Δύναμη Δοκιμών F-22 στην ίδια βάση, και έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος που πέταξε με το συγκεκριμένο μαχητικό το Νοέμβρη.

Επιπλέον είχε δραστηριότητα και εκτός υπηρεσίας, όντας επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Γενικού Επιτελείου στην Γερουσία και βοηθός ακόλουθου στον Λευκό Οίκο.

Επέστρεψε στην Έντουαρντς ως υποδιοικητής της Πτέρυγας. Τώρα αναλαμβάνει το πόστο του διοικητή, αντικαθιστώντας τον ταξίαρχο Ουίλιαμ Θόρτον, ο οποίος παίρνει μετάθεση στην Διοίκηση Υλικού της Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.