ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δοκιμές συστήματος ναυτιλίας εντός της ηφαιστειακής τέφρας

Δοκιμές συστήματος ναυτιλίας εντός της ηφαιστειακής τέφρας

{mosimage}Μετά τα σημαντικά προβλήματα που προκάλεσε στις αερομεταφορές η έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας ήρθε ξανά στο προσκήνιο το σύστημα Avoid.

Καθώς η ηφαιστειακή τέφρα δεν διασπείρεται ομοιόμορφα από την έκρηξη του ηφαιστείου, στις περιοχές του εναέριου χώρου που αυτή καλύπτει, δημιουργούνται στενοί διάδρομοι που επιτρέπουν την πτήση με ασφάλεια.

Ο βασικός σκοπός του Avoid είναι ο εντοπισμός αυτών των διαδόμων ώστε το πλήρωμα να πλοηγηθεί με ασφάλεια εντός του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας. Το σύστημα αποτελείται από έναν παθητικό αισθητήρα υπερύθρων που εντοπίζει την πυκνότητα της τέφρας και καθοδηγεί καταλλήλως το πλήρωμα. Το σύστημα που δοκιμάζεται από την EasyJet και την Airbus αναπτύχθηκε πριν μερικά χρόνια από το Νορβηικό Ινστιτούτο Αεροπορικών Ερευνών αλλά κανείς δεν ασχοληθηκε περαιτέρω.

Μέχρι τώρα σε περιοχές όπως η Αλάσκα, η Ιαπωνία και η Ινδονησία οι αερομεταφορείς βασίζονταν σε δορυφορικές φωτογραφίες και προβλέψεις υπολογιστικών μοντέλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η παράκάμψη των περιοχών κάλυψης από ηφαιστειακή τέφρα προσθέτει σημαντικά στο κόστος των αερομεταφορών. Η ενσωμάτωση του Avoid θα επέτρεπε τη μείωση του μήκους των παρακάμψεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.